Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
El moviment "body positive" al "Tot es mou"

Què és la grassofòbia i com fugir de la pressió estètica

La nostra societat afavoreix un ideal de cos i pressiona les persones perquè hi encaixin. La pressió estètica pot fer que fins i tot una persona sense cap tipus de problema de salut tingui un conflicte amb el seu físic

Estem mal acostumats a adreçar-nos a una persona i comentar-li si s'ha aprimat o si s'ha engreixat. Si s'ha aprimat, el to de l'observació acostuma a ser positiu, tot i que la pèrdua de pes podria tenir relació amb un problema de salut. En canvi, si a la persona amb qui parlem li diem que ha guanyat pes, l'afirmació li pot semblar una crítica.

Per viure bé, cal estimar i respectar el nostre cos

Al "Tot es mou", Júlia Barceló, actriu i escriptora, i Noemí Barjola, model i membre del moviment "body positive", han explicat exemples de com la grassofòbia s'accepta amb normalitat. Per les dues entrevistades, l'estètica s'ha establert con un dogma: tothom té dret a opinar sobre els cossos dels altres si no s'ajusten a un ideal estètic. Però, en realitat, la gran majoria de les persones no arriben a aquest ideal, perquè pràcticament no existeix.

 

Noemí Barjola pensa que tothom ha d'estimar el seu cos, estigui com estigui, ja que el cos canvia al llarg del temps amb les coses que ens passen. Per exemple, segons les estadístiques, gairebé la meitat de la població va augmentar de pes durant el confinament. Júlia Barceló pensa que el més important és respectar sempre el cos, fins i tot el dia que no t'agrada.

 

Com tenir un cos perfecte? Amb un editor de fotos

Les xarxes socials poden ser una font d'informació per veure la diversitat real dels cossos que existeixen. A internet també podem conèixer la lluita i els moviments a favor de la diversitat corporal. Però les xarxes també poden promoure que els nens i les nenes no vulguin menjar perquè es veuen grassos si es comparen amb alguns instagramers o tiktokers famosos.

El problema s'agreuja quan molts i moltes influencers, o d'altres que no ho són, fan servir editors d'imatge per mostrar en els seus perfils l'ideal estètic vigent. De fet, la situació ha arribat a tal dimensió que cada vegada són més les veus crítiques, com les del moviment #FilterDrop, en contra de la utilització de filtres i modificació de les fotos. És una clara aposta perquè la naturalitat i la bellesa siguin sinònimes.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut