Parella i xarxes socials: Què és el "ghosting"?
La psicòloga Sílvia Congost ens explica com les xarxes socials ens condicionen en la nostra vida de parella
Parella i xarxes socials: Què és el "ghosting"?
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Relacions de parella al "Tot es mou"

Parella i xarxes socials: Què és el "ghosting"?

La psicòloga Sílvia Congost ens explica com les xarxes socials ens condicionen en la nostra vida de parella

TEMA:
Xarxes socials

Les xarxes socials han canviat la nostra manera de vincular-nos amb el món i amb el nostre entorn més proper, i també com ens relacionem amb la nostra parella. Sílvia Congost, psicòloga especialista en dependència emocional, autoestima i teràpia de parella, ha passat pel "Tot es mou" per explicar com les xarxes socials ens condicionen en la nostra vida de parella.

 

 

 

 

Parella i xarxes socials

 

Amb les xarxes socials hi ha és més informació i això ens porta a tenir més control. Abans, si l'altra persona no et trucava o no la veies, no en sabies res. Ara en canvi, amb el mòbil pots accedir al que fa aquesta persona al moment. Els maldecaps i el nivell obsessiu que tenim ara no els havíem tingut mai! Aquest control es produeix tant en les parelles més joves que potser encara no s'han compromès, com en relacions ja consolidades.

 

 

"Ghosting"


És un terme del qual últimament es parla molt i potser hi ha gent que no en sap el significat. Ve de "ghost" (en anglès, "fantasma"). És quan l'altra persona, de sobte, desapareix, s'esfuma, deixa d'escriure, de mirar les nostres xarxes, d'interactuar amb nosaltres a través d'elles, no ens diu res pel mòbil, no ens respon, ens fa el buit, no ens respon les trucades… Hi ha dues modalitats de "ghosting":

  1. L'altra persona ens vol castigar.
  2. En casos d'enamorament molt ràpid. Totalment devastador per l'abandonat/ada, perquè no entén res.El bloqueig sovint ens l'agafem com un càstig i no sempre ho és. Si ho entenem com que un impedeix expressar-se a l'altre, pot crear molta frustració, ràbia i impotència. Però també és una forma de girar full quan una relació s'ha acabat, molt sana i positiva.  El "fet de no saber" de l'altre és molt reparador.
 

 

Apps i plataformes per trobar parella online


Són una bona forma de trobar parella sempre que tinguem en compte una sèrie de premisses:

  • El que ens explica pel xat pot ser mentida. Cal trobar-nos al més aviat possible i viure experiències en el pla real. Si no, és fàcil i probable que idealitzem l'altra persona.
  • Hem de ser madurs al començar la relació, anar a poc a poc i pas a pas….


Les apps de cites com ara Tinder són un espai on hi ha de tot: gent que busca una parella seriosa i estable i l'han trobada, i gent que només busquen tenir relaciones sexuals (fins i tot persones casades que busquen trobades sexuals sense que ho sàpiga la parella).

Les xarxes i les aplicacions d'avui en dia són tot un món on podem trobar de tot. L'important és que tinguem clar què volem nosaltres i, sobretot, què és el que no volem o no permetrem i, per tant, ens n'hem d'allunyar com abans millor.
 

ARXIVAT A:
Xarxes socials

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut