Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Les recomanacions de Toni Noguera a "Tot es mou"

Les millors aplicacions per fer videotrucades amb 4, 10, 25 i fins a 100 persones!

En els dies que portem de confinament, unes de les aplicacions que més s'estan fent servir per relacionar-se, treballar o simplement passar l'estona són les que permeten fer videotrucades. Fas servir la millor? T'agradaria afegir un plus a les teves converses? Vols, fins i tot, jugar alhora que parles?

L'expert en noves tecnologies de "Tot es mou", Toni Noguera, ha repassat diferents aplicacions que permeten fer videotrucades i n'ha destacat els punts forts de cadascuna i també, els dèbils. Ha recomanat 4 aplicacions que asseguren converses i funcionen a la perfecció, quatre més que afegeixen el plus dels filtres i altres millores i, finalment, tres més que ens permeten jugar alhora que parlem. Aquestes són les 11 aplicacions per fer videotrucades que ha recomanat Toni Noguera.
 

Vídeotrucades bàsiques, però efectives

WhatsApp
És una molt bona aplicació per fer videotrucades perquè molta gent ja la té instal·lada i tenim els contactes molt a mà. A més a més, és molt fàcil de fer anar: en sap la canalla, la tieta i, fins it tot, la iaia. D'entre els seus punts més dèbils està el fet que la qualitat de la imatge i del so no són excessivament bones, que cal tenir un número de telèfon associat i que màxim poden parlar quatre persones. No resulta, doncs, apta per a grans grups o famílies de molts membres amb ganes de xerrar. El mateix Toni Noguera repassava, fa uns dies, els millors trucs per fer servir Whatsapp.
 

Hangouts
És una aplicació que, a diferència del WhatsApp, té una bona qualitat de so i d'imatge. Una altre dels avantatges és que a les converses hi poden participar fins a 10 persones alhora. És una aplicació de Google i, per tant, qualsevol persona que hi tingui obert un compte amb la companyia ja hi pot participar. Si no, fer-ho és molt fàcil. Com a punt més dèbil està el fet que consumeix moltes dades.

Amb Skype podem connectar fins a 25 persones
Amb Skype podem connectar fins a 25 persones


Skype
Fa molts anys que funciona i continua funcionant perfectament. D'entre els punts forts d'aquesta clàssica aplicació de Microsoft destaca el fet que permet unir 25 persones alhora i, com l'anterior, també té una molt bona qualitat de so i imatge. Compte amb les persones que no tenen wifi perquè també consumeix  moltes dades.


Imo

El principal avantatge d'Imo és que és una aplicació molt lleugera i consumeix molt poques dades. Permet fer trucades amb un senyal molt pobre, fins i tot amb connexions 2G i, per exemple, resulta una bona opció per a zones rurals amb poca cobertura. És efectiva, però, és clar tampoc se li poden demanar gaires funcionalitats.

Imo, una aplicació molt lleugera
Imo, una aplicació molt lleugera


Videotrucades amb un plus de "divertimento"

També podem fer videotrucades amb Instagram, Facebook o Google Duo
També podem fer videotrucades amb Instagram, Facebook o Google Duo

Instagram
Si t'agrada usar filtres, l'aplicació de videotrucada d'Instagram és una molt bona opció. Pots parlar amb els amics i posar-te orelles de gos, unes ulleres al cap… El problema és la quantitat de gent amb què pots parlar alhora: màxim 4 persones. Aquests dies, TV3 també està usant l'aplicació per fer alguns "lives". Així vam conèixer, per exemple, com estan vivint el confinament algunes de les protagonistes de "Les de l'hoquei", com l'està passant l'actor Quim Masferrer o com el viuen alguns actors de "Com si fos ahir".


Facebook Messenger
Igual que Instagram, l'aplicació de videotrucades de Facebook també permet usar molts filtres dinàmics d'aquests que et decoren la cara. En aquest cas, el grup per parlar pot créixer ja que pots tenir fins a vuit persones alhora en una conversa. A més a més, acaba de presentar la versió per ordinador i millorar així la interactivitat entre tots els que s'hi uneixen.


Google Duo
Aquesta aplicació de Google també té molts filtres i, a més a més, millora molt la imatge si et trobes en un espai amb poca llum. Com a extra, té l'opció del "Knock knock" amb què pots veure un vídeo de la persona que et contacta abans de respondre per decidir si vols o no acceptar la trucada.


Zoom
És una aplicació que s'està posant molt de moda perquè és motl fàcil d'utilizar i, sobretot, perquè permet unir molta gent: fins a 100 persones. Està molt enfocada a les empreses, però també ofereix opcions per fer més divertides les converses. Per exemple, permet canviar el fons on en trobes i pots fer veure que estàs a la platja, al bosc o allà on vulguis. El seu punt més dèbil és que la versió gratuïta permet converses de màxim 40 minuts. Però sempre podeu aturar la conversa uns minuts i tonar-vos-hi a enganxar. TV3 també s'ha enganxat a la febre del Zoom i així va poder oferir la roda de premsa de presentació de la segona temporada de "Les de l'hoquei" i cada dimarts, a les 16.30, ofereix un "live" de "L'ofici de viure" per ajudar a passar aquests dies a casa. El primer, ens va donar algunes eines eines psicològiques i emocionals per viure el confinament amb els psicòlegs Assumpció Salat i Tomàs Navarro.

 

Aplicacions per parlar i jugar alhora

Toni Noguera ha recomanat tres aplicacions que permeten conversar i jugar al mateix temps. Són Houseparty, JustTalk i Line. Ens proposen jocs com Pictionary, d'altres per endevinar paraules… Una bona opció per aquestes dies de confinament també.

Un mòbil amb l'aplicació Houseparty
Houseparty, JustTalk o Line són les aplicacions de videotrucades més lúdiques


A banda de totes aquestes aplicacions que Noguera ha repassat a "Tot es mou", n'hi ha moltes més. Algunes són: el FaceTime, per als usuaris d'Apple, Discord ,Gruveo, Snapchat , Jitsi  o WebEx.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut