Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Envellir menys, al "Tot es mou"

L'alimentació ens pot ajudar a endarrerir l'envelliment

Som allò que mengem, diuen, però també podem ser tal com mengem. La nutricionista Sandra Sardina ens introdueix als antioxidants, els aliments que poden fer sentir més bé per dins i també per fora, perquè tenen la capacitat d'alentir la decadència del cos

L'envelliment del cos és inevitable, però es pot alentir. Aquesta és l'experiència professional de la nutricionista Sandra Sardina, que recentment ha participat de l'alegria de Núria Picas, guanyadora de la Ultra Trail dels Pirineus, una cursa de 100 km de distància. L'atleta bagenca ha obtingut aquest èxit als 46 anys i després d'un llarg període sense competir per culpa de les lesions.

Sandra Sardina manté que l'activitat física --no cal que sigui professional-- és el millor que podem fer per mantenir el nostre cos jove, però també que l'alimentació és la base sobre la qual mai hem de deixar de treballar.

Si volem envellir menys, o més lentament, la clau són els antioxidants. L'oxidació és el procés que causa el deteriorament de qualsevol organisme, però, per sort, tenim molt a prop aliments que han demostrat ser antioxidants.

"Són els aliments que ens permeten desinflamar el cos per dins; no des de fora, que és el que aconseguiríem prenent algunes píndoles."

La química, però, mai ens donarà resultats permanents. Per això és important acostumar el cos a una bona alimentació.

 

 

 

Un primer pas és beure aigua, a poc a poc, però de manera constant: "Mig litre al matí i un altre mig a la tarda seria ideal", diu la nutricionista.

A l'hora de cuinar, utilitzem sempre oli d'oliva; si necessitem alguna espècie o condiment, la cúrcuma ha demostrat ser un antioxidant molt eficaç. Farem bé d'incloure en la nostra dieta fruits tan diversos com les nous o els fruits vermells. Maduixes, taronges, mandarines, raïm o pinya sempre ens ajudaran i són una manera excel·lent de començar el dia.

Per dur a l'olla, a la paella o al forn, ens anirà bé aficionar-nos al peix blau, sobretot si és verat o sardina, que són preferibles a espècies grosses, com el salmó, que acumulen més mercuri. Pel que fa a la verdura, la ideal és el bròquil.

Així, doncs, només hi ha dos secrets, i són molt fàcils d'esbrinar: fer esport i seleccionar una alimentació sana. D'aquesta manera ens anirem veient més bé al mirall amb el pas dels anys.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut