Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Trucs per estalviar electricitat a "Tot es mou"

Factura de la llum: 5 consells per estalviar energia

Utilitzar les hores vall o fer les cases més intel·ligents. Descobreix com la tecnologia pot ajudar a optimitzar el consum energètic i reduir la factura a final de mes

El preu de l'electricitat segueix batent rècords. Davant d'aquesta situació, cal buscar maneres per reduir la factura de la llum a final de mes. Una fita davant la qual la tecnologia es pot convertir en la nostra millor aliada.  

El periodista especialitzat en tecnologia i col·laborador del "Tot es mou", Toni Noguera, ens ha explicat cinc consells per optimitzar el consum esprement al màxim el potencial dels nostres aparells electrònics.

Toni Noguera explica com estalviar en la factura de la llum a "Tot es mou"
 

 

 1. Aprofitar les hores vall. Des de l'1 de juny la factura de la llum s'estructura en tres trams horaris: les hores vall, en les quals el preu de l'electricitat és més baix; les hores pla i les hores punta, en les quals el preu de l'electricitat és més alt perquè coincideixen amb les hores de més demanda elèctrica. Així doncs, és aconsellable utilitzar els electrodomèstics que consumeixen més durant les hores vall, és a dir de mitjanit fins a les 8 del matí o els caps de setmana.
  En cas de no poder estar desperts a les tres del matí per posar una rentadora, tenim l'opció d'utilitzar endolls programables i interruptors intel·ligents. Els primers ens serviran per controlar el flux d'electricitat en aquells aparells que vagin endollats perquè, per exemple, només funcionin en les hores en què el preu de la llum és més baix. El mateix fan els interruptors intel·ligents, amb la diferència que ens serveixen per accionar els aparells que funcionen prement un botó.
   
 2. Fer la casa més intel·ligent. No es tracta de tenir un altaveu intel·ligent a cada habitació de la casa, sinó d'introduir petites millores que ens ajudin en el nostre dia a dia. Per exemple, substituint els comandaments a distància per un aparell que ens permeti controlar l'aire condicionat, la televisió... des del mòbil. Una altra possibilitat, els termòstats intel·ligents, ja que en el manteniment de la temperatura de la casa es consumeix molta energia.
   
 3. Seguir les normes de tota la vida. Ser constants i seguir les normes que tots sabem per mantenir ben climatitzada casa nostra ens permetrà estalviar molta energia. Es tracta de gestos tan simples com aprofitar al màxim la llum solar o abaixar les persianes quan sortim de casa perquè no hi entri ni el fred ni la calor. Si no som capaços de fer-ho per nosaltres mateixos, hi ha domòtica que ens permetrà controlar persianes, tendals i cortines de manera remota i automatitzada.
   
 4. Utilitzar els aparells intel·ligentment. Encara que d'entrada són més cars, a llarg termini és més útil comprar electrodomèstics amb una eficiència energètica més alta. L'extra que suposa el cost inicial el recuperarem gràcies a l'estalvi energètic. En aquest sentit, també és important un bon manteniment dels aparells, carregar-ne les bateries durant la nit i evitar els coneguts com a vampirs elèctrics. Ens referim als aparells que, sense estar en ús, segueixen consumint. Per combatre'ls és recomanable instal·lar lladres allà on puguem o, també, utilitzar endolls intel·ligents.
   
 5. Estar ben informats. Hem de saber quin és el preu de l'electricitat i entendre la nostra factura per saber com ens afecta la pujada del preu de la llum. Per tenir més informació, també podem instal·lar monitors elèctrics que ens indiquen què consumim i quins aparells gasten més.
   

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut