Un bol amb sopa de miso, verdures i tofu molt reconstituent
Una sopa de miso molt reconstituent i reparadora
Trucs per treure'n tot el partit

El miso: l'ingredient secret per fer les teves receptes més saludables i nutritives

Hivern i sopa és un binomi que funciona a les mil meravelles. I si, a més, a la sopa, hi poses miso, el teu plat es convertirà en una bomba nutritiva carregada de propietats saludables!

El miso és l'ingredient clau!  Una de les propietats més destacables de la pasta de miso és que té tots els aminoàcids essencials, porta molta proteïna, vitamina B12, és antioxidant... és la reina dels fermentats! Vols saber com cuinar-lo?

La pasta de miso és la reina dels fermentats

 

La cuinera Teresa Carles utilitza en aquesta ocasió la pasta de miso per fer una sopa de ramen nutritiva i sobretot molt reconstituent.

Primer heu de fer un caldo vegetal amb una ceba, pastanaga, porro, gingebre, una mica d'alga kombu... Poseu-ho tot a bullir i ja tindreu un caldo espectacular. El secret és que la pasta de miso ha de ser l'últim ingredient que poseu a la sopa una vegada hagueu apagat el foc. Per què? Perquè és un probiòtic i no pot bullir; si no, perdria totes les seves propietats.

 

 

Un cop tingueu feta la sopa de miso, hi podeu afegir tants "topings" com vulgueu: tofu, remolatxa, rave, fideus de blat, fideus d'arròs, bolets... però hi ha moltes altres maneres boníssimes de cuinar aquest ingredient miraculós.

 

1. Albergínies a l'estil japonès

Albergínies a l'estil japonés

 

2. Còctel de gambes amb miso

Còctel de gambes amb miso

 

3. Estofat de seitan amb miso i xiitakes

Estofat de seitan amb miso i xiitakes

 

4. Entrepà d'arengada i fermentats

Entrepà d'arengada i fermentats

 

5. Arròs salvatge, verdures i sopa de miso

Arròs salvatge

 

Un cop obert, el miso es pot conservar durant força temps a la nevera.

 

 

ARXIVAT A:
Consells de cuina
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut