
El miso: l'ingredient secret per fer les teves receptes més saludables i nutritives
Hivern i sopa és un binomi que funciona a les mil meravelles. I si, a més, a la sopa, hi poses miso, el teu plat es convertirà en una bomba nutritiva carregada de propietats saludables!
El miso és l'ingredient clau! Una de les propietats més destacables de la pasta de miso és que té tots els aminoàcids essencials, porta molta proteïna, vitamina B12, és antioxidant... és la reina dels fermentats! Vols saber com cuinar-lo?

La cuinera Teresa Carles utilitza en aquesta ocasió la pasta de miso per fer una sopa de ramen nutritiva i sobretot molt reconstituent.
Primer heu de fer un caldo vegetal amb una ceba, pastanaga, porro, gingebre, una mica d'alga kombu... Poseu-ho tot a bullir i ja tindreu un caldo espectacular. El secret és que la pasta de miso ha de ser l'últim ingredient que poseu a la sopa una vegada hagueu apagat el foc. Per què? Perquè és un probiòtic i no pot bullir; si no, perdria totes les seves propietats.
Un cop tingueu feta la sopa de miso, hi podeu afegir tants "topings" com vulgueu: tofu, remolatxa, rave, fideus de blat, fideus d'arròs, bolets... però hi ha moltes altres maneres boníssimes de cuinar aquest ingredient miraculós.
1. Albergínies a l'estil japonès
3. Estofat de seitan amb miso i xiitakes
4. Entrepà d'arengada i fermentats
5. Arròs salvatge, verdures i sopa de miso
Un cop obert, el miso es pot conservar durant força temps a la nevera.
- ARXIVAT A:
- Consells de cuina