4 camins de ronda imprescindibles de la costa catalana
Al litoral català trobareu els camins de ronda, desenes de rutes senyalitzades per fer a peu. El "Tot es mou" en prescriu alguns d'increïbles per fer al llarg de tot l'any.
4 camins de ronda imprescindibles de la costa catalana
"Tot es mou": propostes per passejar vora el mar

4 camins de ronda imprescindibles de la costa catalana

Al litoral català trobareu els camins de ronda, desenes de rutes senyalitzades per fer a peu. El "Tot es mou" en prescriu alguns d'increïbles per fer al llarg de tot l'any.

4 camins de ronda imprescindibles de la costa catalana

De camins de ronda al litoral català, en trobareu de diferents dificultats i amb recorreguts de més o menys quilòmetres. Són rutes senyalitzades que permeten descobrir la bellesa de la nostra costa caminant tranquil·lament. Només cal que seguiu les indicacions i porteu aigua, un barret i un bon calçat.

A les oficines de turisme de les localitats costaneres trobareu informació detallada sobre les rutes que es poden fer a cada zona i, si no us atreviu a anar sols, una altra opció és apuntar-se a alguna de les sortides guiades que proposa el Centre Excursionista de Catalunya, on trobareu camins de ronda i altres activitats per fer tant a l'hivern com a l'estiu. El programa "Tot es mou" ha destacat algunes d'aquestes rutes vora mar:

 

1. De l'Hospitalet de l'Infant a la platja del Torn  (Costa Daurada)

La primera ruta porta pel camí que va des de l'Hospitalet de l'Infant fins a la platja del l'illot del Torn, en un recorregut de quatre quilòmetres i mig. Des de l'Hopitalet de l'Infant cal caminar en direcció sud cap a la platja de l'Arenal, on trobareu els búnquers de la Guerra Civil, i després continuar fins a la platja del Torn. Els més experimentats poden ampliar el periple fins a la cova del Llop Marí o la cala Justell, ben a prop de Vandellòs.

 

2. D'Aiguafreda a sa Tuna (Costa Brava)

La segona proposta és fer el camí de ronda que uneix les dues cales del municipi de Begur: Aiguafreda i sa Tuna. El camí es pot començar al cap sa Sal, al nord d'Aiguafreda, i continuar caminant, per unes escales, en direcció sud, fins a la cala sa Tuna. És un passeig curt, de poc més d'un quilòmetre, que permet gaudir, entre pins, del paisatge escarpat de la Costa Brava. Si allargueu la caminada fins el mirador de Sant Josep, podreu contemplar les illes Medes.


3. Cami de Ronda del cap de Salou  (Costa Daurada)

A Salou, descobrim un camí de ronda ple de contrastos, on, enmig d'un paisatge molt urbanitzat, descobrim racons envoltats de natura, platges extenses de sorra fina i caletes de roca. Es pot iniciar des de diversos punts. La proposta és començar a la platja de Llevant, seguir per la dels Capellans i avançar cap a la platja Llarga. Un camí fàcil de recórrer a través de camins i pasarel·les. Els més aventurers poden ampliar el recorregut (en total, sis quilòmetres) i arribar fins al far de Salou.  

 

4.  El camí de ronda d'Aigua Xelida (Costa Brava)
L'última proposta és el camí de ronda d'Aigua Xelida, un dels punts més abruptes de la Costa Brava. Se surt des d'Aiguablava i s'arriba fins a Tamariu. Si us atureu a Aigua Xelida, haureu recorregut un tram de cinc quilòmetres, en què les construccions us obligaran a allunyar-vos diverses vegades de la costa. És Imprescindible aturar-se al mirador de la cova d'en Gispert, a la cala Marquesa i a sa Roncadora.

 

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut