Mr. Bean torna a TV3 per Nadal, el clàssic més esperat
Un fenomen mundial de l'humor

"Per molts anys, Mr. Bean!": celebrem l'aniversari de l'antiheroi més estimat

Ja fa trenta-dos anys que va néixer Mr. Bean i no podem deixar de celebrar-ho, com tots els records que ens fan feliços. El documental repassa la història d'aquesta llegenda de l'humor i explora les claus de l'èxit mundial del personatge i de l'actor, un Rowan Atkinson nascut amb el do de la comèdia

Mr. Bean va néixer en antena a les vuit del vespre del cap d'any de 1990 a ITV, el més antic dels canals independents britànics. Un sol episodi, protagonitzat per Rowan Atkinson -ja molt popular per la sèrie còmica "L'escurçó negre"- va ser suficient per crear addicció entre els espectadors. I és que aquest Mr. Bean enganxa: maldestre però incansable, entendridor i malèvol alhora, cínic i inconscient com un nen atrapat al cos d'un home adult. Un personatge capaç de mostrar-nos com ningú les frustracions de la vida quotidiana, amb una capacitat il·limitada de sembrar el caos i l'absurd al món convencional al qual vol pertànyer.

Aquest documental busca la màgia darrere aquest heroi improbable que amb només 14 episodis ha aconseguit esdevenir una icona global que encara avui ens fa morir de riure. Mr. Bean ha protagonitzat, a més, durant aquests anys, dues pel·lícules, tres sèries animades i un fenomen en línia amb 150 milions de seguidors i milers de milions de visionats.

 

Només 14 capítols van fer de "Mr. Bean", un fenomen mundial de l'humor. Els espectadors de TV3 el coneixen molt bé ("Per molts anys, Mr. Bean!", d'Ian Thompson)

 

"Per molts anys, Mr. Bean" ("Happy birthday Mr. Bean!") ens porta a la història real que hi ha al darrere del personatge, amb molts dels seus gags més clàssics i entrevistes amb els principals creadors, començant pel mateix Atkinson i per Richard Curtis, el seu compare. Descobrirem, per exemple, com un famosa escena de "Quatre bodes i un funeral", escrita per a Hugh Grant, va ser originalment un esquetx de Mr. Bean. En la primera entrevista televisiva concedida en molts anys, Rowan Atkinson se sincera sobre les pressions d'interpretar un personatge icònic que l'ha convertit en una de les cares més reconeixibles del món. També reviurem escenes inoblidables, com l'esquetx del gall dindi sobre el cap, o la visita de Mr. Bean al dentista, inevitablement hilarants.

"Per molts anys, Mr. Bean!", un regal de Reis avançat al dia 4 de gener, a l'horari habitual del "Sense ficció". I després, quatre capítols de "Mr. Bean".

 

Fitxa tècnica
Amb Rowan Atkinson
Direcció:  Ian Thompson
Producció executiva: Tom Beattie, Damian Kavanagh i Katherine Senior
Cap de producció: Louise Shepherd
Direcció de fotografia: Patrick Smith i Graham Maunder
Muntatge:  Jamie Caterham-Ashford i Michelle Bromham
2020

"Per molts anys, Mr. Bean" ("Happy birthday Mr. Bean!") és una producció de Tiger Aspect Productions Limited, 2020

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut