"Barcelona, abans que el temps ho esborri", a "Sala 33"
El relat d'un temps que ja no tornarà
"Barcelona, abans que el temps ho esborri", a "Sala 33"
Diumenge, a les 22.40, al 33

"Barcelona, abans que el temps ho esborri", a "Sala 33"

El relat d'un temps que ja no tornarà

La mosquitera

Dins del cicle "Les grans famílies", a "Sala 33" us presentem el segon lliurament: "Barcelona, abans que el temps ho esborri" (2011), de Mireia Ros.

La pel·lícula, basada en el llibre "Abans que el temps ho esborri", de Xavier Baladia, va obtenir el Premi Gaudí al millor documental. En la pel·lícula es recupera la memòria de la família del mateix autor gràcies a tot el material gràfic i escrit que Baladia va heretar dels seus avantpassats. Amb aquesta documentació i alguna altra, pertanyent també a famílies de l'alta societat barcelonina, Mireia Ros aconsegueix un retrat remarcable d'una part de la nostra història, de l'època daurada d'una Barcelona dinàmica i oberta. D'una Barcelona que va atreure intel·lectuals i artistes del món sencer. Mireia Ros aconsegueix atrapar l'espectador amb material d'arxiu sense que decaigui el ritme ni l'interès. El mateix Baladia n'és protagonista, i, a través de la seva veu en off,  és el fil conductor de la història de la seva família.

A "Barcelona, abans que el temps ho esborri" podreu veure les grans festes, les muses de pintors com Casas, riques hereves com Isabel Llorach, les vacances refinades, les vetllades al Liceu, les cases d'estiueig, els casaments, els models sofisticats de les senyores, els barrets de copa dels senyors, l'esport, les relacions amb la "jet set" internacional i les extravagàncies d'una generació privilegiada, amb personatges cultes i refinats i amb altres d'espavilats que s'aprofiten de l'estatus heretat. Tot plegat, contingut en fotografies i filmacions de principis del segle XX fins al 1960.

La trajectòria de Mireia Ros en el cinema és molt diversa: com a actriu, ha treballat en moltes pel·lícules; també en sèries televisives; i ha dirigit documentals i llargmetratges com "La Monyos" (1997), "El zoo d'en Pitus" (2000) o "El triunfo" ( 2006). 

Xavier Baladia és llicenciat en Ciències de la Informació, creatiu publicitari, cantautor i músic de jazz. Va escriure "Abans que el temps ho esborri" per rememorar els anys daurats de la burgesia catalana, gràcies al fet que la seva família en formava part.

No us perdeu "Barcelona, abans que el temps ho esborri". Un documental que us fascinarà i que us farà oblidar que esteu veient un documental. Aquest 8 de maig, a "Sala 33".  

  

Anar al contingut