Diumenge, a les 21.55

Els XI Premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català, a TV3 i Catalunya Ràdio

TV3, iCat i Catalunya Informació seguiran en directe els XI Premis Gaudí, al Palau de Congressos de Catalunya. La cerimònia de lliurament la dirigirà Lluís Danés i la conduirà Josep Maria Lari, popularment conegut com el Mag Lari. TV3 i Catalunya Ràdio són mitjans oficials dels Premis Gaudí.

TEMA:
Premis Gaudí

La retransmissió per TV3 arrencarà just després del "Telenotícies vespre", amb un resum del més rellevant que hagi passat a la catifa vermella i entrevistes als favorits de la nit, a càrrec de Conchi Gallego i Lluís Salgado. Els periodistes Ismael Martín i Carolina Rosich s'encarregaran dels comentaris referents a la gala.

iCat i Catalunya Informació faran la retransmissió conjunta de l'acte, conduïda per Marc Garriga i Àlex Gorina.

16 produccions, amb participació de TV3, opten a 50 nominacions als Premis Gaudí en les 22 categories d'aquesta onzena edició dels guardons. D'aquestes 16 produccions: "Formentera Lady", "Jean-François i el sentit de la vida" i "Les distàncies"; els documentals "Comandant Arian" i "Petitet", i les "TV movies" "El nom", "Vida privada" i "Vilafranca" són coproduccions de TV3. Per altra banda, "Yo la busco", "'El fotógrafo de Mauthausen", "Entre dos aguas", "Petra", "Durante la tormenta", "La sombra de la ley", "La vida lliure" i el film d'animació "Memòries d'un home en pijama" tenen la participació de TV3.

"Formentera Lady", dirigida i escrita per Pau Durà; "Jean-François i el sentit de la vida", dirigida i escrita per Sergi Portabella; "Les distàncies", dirigida per Elena Trapé i escrita per Elena Trapé, Miguel Ibáñez Monroy i Josan Hatero, i "Yo la busco", dirigida per Sara Gutiérrez Galve i escrita per Sara Gutiérrez Galve i Núria Roura, opten al premi a la millor pel·lícula.

"El fotógrafo de Mauthausen", dirigida per Mar Targarona i escrita per Roger Danès i Alfred Pérez-Fargas; "Entre dos aguas", dirigida per Isaki Lacuesta i escrita per Isaki Lacuesta, Isa Campo i Fran Araújo, i "Petra", dirigida per Jaime Rosales i escrita per Jaime Rosales, Michel Gaztambide i Clara Roquet, competeixen pel Gaudí a la millor pel·lícula en llengua no catalana.

Entre aquestes, destaquen "Entre dos aguas", d'Isaki Lacuesta, amb què es va endur la Concha d'Or a Sant Sebastià, i "El fotógrafo de Mauthausen", de la directora Mar Targarona, amb Mario Casas com a Francesc Boix, que reuneixen 9 nominacions. "Petra", de Jaime Rosales, té 8 nominacions i "Les distàncies", d'Elena Trapé, en té 7.

Per altra banda, "Memòries d'un home en pijama", de Carlos Fernández de Vigo, opta a la millor pel·lícula d'animació. Els documentals "Comandant Arian", d'Alba Sotorra, i "Petitet", de Carles Bosch, a millor pel·lícula documental. I "El nom", de Joel Joan; "Vida privada", de Sílvia Munt, i "Vilafranca", de Lluís Maria Güell, lluiten en la categoria de millor pel·lícula per a televisió.

Això en una edició en què la meitat dels llargmetratges de ficció, documentals i per a televisió nominats tenen direcció femenina. De fet, tres dels cinc films amb més nominacions estan dirigits per dones.

A la millor direcció opten Elena Trapé, per "Les distàncies"; Isaki Lacuesta, per "Entre dos aguas", i Jaime Rosales, per "Petra". I al millor guió opten Clara Roquet, Jaime Rosales i Michel Gaztambide, per "Petra"; Elena Trapé, Josan Hatero i Miguel Ibáñez Monroy, per "Les distàncies", i Fran Araújo, Isa Campo i Isaki Lacuesta, per "Entre dos aguas".

Alexandra Jiménez, per "Les distàncies", i Bárbara Lennie, per "Petra", optaran al premi a la millor protagonista femenina, i Àlex Brendemühl, per "Petra", Israel Gómez Romero, per "Entre dos aguas", Mario Casas, per "El fotógrafo de Mauthausen", i Sergi López, per "La vida lliure", al millor protagonista masculí.

Enguany participen en els XI Premis Gaudí 65 produccions, entre llargmetratges, documentals, pel·lícules per a televisió, pel·lícules europees i curtmetratges, a més de les 11 pel·lícules on intervé talent català.

ARXIVAT A:
Premis Gaudí
Anar al contingut