Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
L'ESTALVI ENERGÈTIC, A "PLANTA BAIXA"

Què podem fer per estalviar 240 euros en calefacció?

Cada llar es gasta de mitjana uns 600 euros l'any en calefacció, però aïllant bé la casa l'estalvi pot arribar fins a un 40% del preu

TEMA:
Energia

Fa uns dies, Francesc Mauri deia en aquest programa que pel mateix import d'una televisió podríem reduir el consum de calefacció entre un 30 i un 40% amb el simple fet d'aïllar les parets de casa.

Segons l'OCU, cada llar es gasta de mitjana uns 600 euros l'any en calefacció. Però, aïllant bé la casa, l'estalvi pot arribar fins als 240 euros, el que equival a un 40% del preu.

La professora de la UPC de Terrassa i investigadora del Grup de Recerca i Innovació de la Construcció Núria Forcada ens ha donat algunes claus de com hem d'aïllar casa nostra per estalviar-nos aquests diners i estar calents, ara que el preu de l'energia està pels núvols.

"Una llar a una temperatura de 20-21 graus és més que suficient. Però hem de tenir en compte que reduir un grau de temperatura interior vol dir reduir un 8% el consum energètic de calefacció a les nostres llars. El més important d'aïllar seria focalitzar-nos en les finestres per evitar la transmissió de calor o de fred."

 

 

També hem comptat amb el testimoni d'una veïna de Sant Pol de Mar que té problemes d'aïllament a casa seva. La Sandra viu en una casa de 200 m2 i per a ella escalfar la llar és una autèntica odissea.

"Si jo volgués que aquesta casa de 200 m2 estigués calenta com un pis de 60 m2 no podria assumir el que costa tenir la calefacció encesa; per tant, m'escalfo com puc."

El cas de la Sandra és un exemple clar de la necessitat d'aïllar els tancaments, és a dir, de tancar les obertures que puguem tenir cap a l'exterior.

ARXIVAT A:
Energia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut