Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Són dades que ha avançat "Planta baixa"

Les llistes d'espera per entrar a una residència pública de gent gran creixen en 1.100 persones en un any

Actualment hi ha 19.236 persones esperant a rebre una plaça, un 6% més que fa un any

Les llistes d'espera a les residències públiques han crescut en 1.092 persones ens els últims dotze mesos de l'any. Des del 2016 la llista d'espera d'una plaça pública en una residència rondava les 18.000 persones. Ara, en canvi, ja supera les 19.200. Són unes dades que us hem avançat a "Planta baixa".


És el cas de la Isabel, que té 83 anys i pateix Alzheimer. Des de fa dos anys viu en residències privades i des de fa mig any està esperant una plaça a la pública. A "Planta baixa" hem parlat amb els seus familiars:


La resposta de la Generalitat
Des del Departament d'Afers Socials i Famílies atribueixen el repunt a l'envelliment de la població i a les conseqüències de les pròrrogues pressupostàries. El secretari d'Afers Socials, Francesc Iglesies, diu que "no tot ho arreglarem amb residències, la inversió forta l'hem de fer en serveis a l'entorn del domicili i potenciar l'atenció domiciliària".


La Generalitat admet que del 2011 al 2017 no es van crear noves places, però recorda que en els últims dos anys, tot i tenir els pressupostos prorrogats, s'han creat 3.500 noves.


Envelliment de la població
Segons ACRA, la patronal més important del sector, cada dia moren sis persones esperant entrar a una residència o rebre una prestació (això són prop de 2.200 persones l'any). A més, xifren la mitjana d'espera fins a aconseguir una plaça a la residència pública de 2 mesos a 5 anys.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut