• Parlament - 19/10/2013
  Veure vídeo

  Parlament - 19/10/2013

  Desavinences entre govern català i espanyol, a "Parlament"

  Aquesta setmana, el programa tracta la situació tensa i la falta de diàleg ent
  re la Generalitat i el govern espanyol. A la comissió d'estudi pel dret a decidir, Miquel Roca i Junyent, un dels ponents de la Constitució Espanyola, afirma que la consulta pot ser constitucional. Els dos exdirectius de Caixa Penedès, Ricard Pagès i Manuel Troyano, encausats penalment per la presumpta autoassignació de pensions milionàries, es neguen a contestar a les preguntes de la comissió de caixes.

  El programa inclou, també, un reportatge social del diputat d'ERC Sergi Sabrià, que mostra el seu compromís contra la pobresa. I a més coneixem amb més profunditat la diputada del PPC Alícia Alegret i també Marta Ribas, diputada d'ICV-EUiA.

  Desavinences entre govern català i espanyol, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa tracta la situació tensa i la falta de diàleg entre la Generalitat i el govern espanyol. A la comissió d'estudi pel dret a decidir, Miquel Roca i Junyent, un dels ponents de la Constitució Espanyola, afirma que la consulta pot ser constitucional. Els dos exdirectius de Caixa Penedès, Ricard Pagès i Manuel Troyano, encausats penalment per la presumpta autoassignació de pensions milionàries, es neguen a contestar a les preguntes de la comissió de caixes. El programa inclou, també, un reportatge social del diputat d'ERC Sergi Sabrià, que mostra el seu compromís contra la pobresa. I a més coneixem amb més profunditat la diputada del PPC Alícia Alegret i també Marta Ribas, diputada d'ICV-EUiA.

 • Parlament - 12/12/2013
  Veure vídeo

  Parlament - 12/12/2013

  La sessió de control, a "Parlament"

  Aquesta setmana, el programa fa un repàs a la sessió de control al president de la Generalitat i al g
  overn que s'ha fet al Parlament. La via sobiranista, les polítiques socials, els terratrèmols provocats pel projecte Castor i la figura del cap de l'oposició són alguns dels temes que s'han tractat aquests dies a la cambra catalana.

  El programa inclou, també, una entrevista a la diputada del Grup Socialista i exconsellera de Salut Marina Geli, que ens parla de la denúncia i el judici a un tertulià que la va insultar greument en un programa del canal de televisió Intereconomía.

  I també parlem del rebuig de la comunitat educativa balear al TIL. Què en pensen els grups polítics del Parlament, del conflicte al voltant del català en l'ensenyament a les Illes?

  La sessió de control, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa fa un repàs a la sessió de control al president de la Generalitat i al govern que s'ha fet al Parlament. La via sobiranista, les polítiques socials, els terratrèmols provocats pel projecte Castor i la figura del cap de l'oposició són alguns dels temes que s'han tractat aquests dies a la cambra catalana. El programa inclou, també, una entrevista a la diputada del Grup Socialista i exconsellera de Salut Marina Geli, que ens parla de la denúncia i el judici a un tertulià que la va insultar greument en un programa del canal de televisió Intereconomía. I també parlem del rebuig de la comunitat educativa balear al TIL. Què en pensen els grups polítics del Parlament, del conflicte al voltant del català en l'ensenyament a les Illes?

 • Parlament - 05/10/2013
  Veure vídeo

  Parlament - 05/10/2013

  Les reaccions davant dels pressupostos del govern espanyol, a "Parlament"

  El programa "Parlament" d'aquesta setmana recull les reaccions
  dels diferents grups davant dels pressupostos del govern espanyol. Tots --tret del PP-- critiquen la rebaixa de dotacions per a Catalunya. També sentirem el director general de la Policia, Manel Prat, que admet que encara no es pot assegurar com es va originar la lesió que va fer perdre un ull a Ester Quintana. D'altra banda, en la comissió que investiga la gestió de les caixes d'estalvis catalanes, els exdirectors d'Unnim critiquen la falta de control del Banc d'Espanya sobre les entitats financeres fusionades. Coneixerem una mica més el diputat de CiU Lluís Guinó, que també és alcalde de Besalú. I, finalment, amb el rerefons de l'abolició dels toros a Catalunya, l'opinió dels grups parlamentaris davant la nova llei sobre la tauromàquia aprovada pel Congrés espanyol, que pretén que les corrides de toros siguin declarades patrimoni cultural immaterial de la humanitat per la Unesco.

  Les reaccions davant dels pressupostos del govern espanyol, a "Parlament" El programa "Parlament" d'aquesta setmana recull les reaccions dels diferents grups davant dels pressupostos del govern espanyol. Tots --tret del PP-- critiquen la rebaixa de dotacions per a Catalunya. També sentirem el director general de la Policia, Manel Prat, que admet que encara no es pot assegurar com es va originar la lesió que va fer perdre un ull a Ester Quintana. D'altra banda, en la comissió que investiga la gestió de les caixes d'estalvis catalanes, els exdirectors d'Unnim critiquen la falta de control del Banc d'Espanya sobre les entitats financeres fusionades. Coneixerem una mica més el diputat de CiU Lluís Guinó, que també és alcalde de Besalú. I, finalment, amb el rerefons de l'abolició dels toros a Catalunya, l'opinió dels grups parlamentaris davant la nova llei sobre la tauromàquia aprovada pel Congrés espanyol, que pretén que les corrides de toros siguin declarades patrimoni cultural immaterial de la humanitat per la Unesco.

 • Parlament - 28/09/2013
  Veure vídeo

  Parlament - 28/09/2013

  El debat de política general, a "Parlament"

  Aquesta setmana, el programa "Parlament" centra tota la seva atenció en el Debat de Política
  General, tret de sortida a un nou curs de l'hemicicle. A l'inici del programa sentirem el president Artur Mas intervenint davant de tots els diputats per mostrar-los les 10 coses positives que ha fet el govern durant el seu curs polític, les 10 coses que s'han de millorar i 10 més de projectes que es tiraran endavant en un futur pròxim. Del debat, en queda el compromís solemne del president per convocar una consulta i exercir el dret a decidir durant l'any 2014. La data i el contingut de la pregunta se sabran abans de final d'any. A més, podrem veure les intervencions i reaccions de tots els grups polítics, que ens mostraran quina serà la seva direcció parlamentària durant tot l'any. D'altra banda, sabrem de primera mà com es viuen els moments previs a un debat de política general i veurem el últims repassos tècnics de so i llum, sales plenes de gom a gom i diputats reunits en petits grups tancant els últims detalls.

  El debat de política general, a "Parlament" Aquesta setmana, el programa "Parlament" centra tota la seva atenció en el Debat de Política General, tret de sortida a un nou curs de l'hemicicle. A l'inici del programa sentirem el president Artur Mas intervenint davant de tots els diputats per mostrar-los les 10 coses positives que ha fet el govern durant el seu curs polític, les 10 coses que s'han de millorar i 10 més de projectes que es tiraran endavant en un futur pròxim. Del debat, en queda el compromís solemne del president per convocar una consulta i exercir el dret a decidir durant l'any 2014. La data i el contingut de la pregunta se sabran abans de final d'any. A més, podrem veure les intervencions i reaccions de tots els grups polítics, que ens mostraran quina serà la seva direcció parlamentària durant tot l'any. D'altra banda, sabrem de primera mà com es viuen els moments previs a un debat de política general i veurem el últims repassos tècnics de so i llum, sales plenes de gom a gom i diputats reunits en petits grups tancant els últims detalls.

 • Parlament - 21/09/2013
  Veure vídeo

  Parlament - 21/09/2013

  La Comissió pel Dret a Decidir, el "fracking" i les pilotes de goma, a "Parlament"

  Aquesta setmana, al programa "Parlament", veurem com d
  iverses comissions han aparegut amb força en el panorama polític català. La primera sobre el dret a decidir, en què el president del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Carles Viver i Pi-Sunyer, va exposar en un informe les cinc vies jurídiques per poder fer la consulta sobre el futur de Catalunya i les alternatives en el cas que el govern espanyol ho impedís. Una altra sobre el controvertit "fracking", un nou mètode d'extracció de gasos. I, finalment, un parell més sobre l'ús de les pilotes de goma a les manifestacions i la posada en marxa d'un nou pla per controlar quins vehicles no han passat la ITV. A més, parlarem amb el diputat de CiU Ferran Falcó, que ens explicarà com va viure la seva imputació en el "cas Adigsa", i sabrem quin és el punt de vista de cada partit sobre els possibles Jocs Olímpics d'hivern del 2022.

  La Comissió pel Dret a Decidir, el "fracking" i les pilotes de goma, a "Parlament" Aquesta setmana, al programa "Parlament", veurem com diverses comissions han aparegut amb força en el panorama polític català. La primera sobre el dret a decidir, en què el president del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Carles Viver i Pi-Sunyer, va exposar en un informe les cinc vies jurídiques per poder fer la consulta sobre el futur de Catalunya i les alternatives en el cas que el govern espanyol ho impedís. Una altra sobre el controvertit "fracking", un nou mètode d'extracció de gasos. I, finalment, un parell més sobre l'ús de les pilotes de goma a les manifestacions i la posada en marxa d'un nou pla per controlar quins vehicles no han passat la ITV. A més, parlarem amb el diputat de CiU Ferran Falcó, que ens explicarà com va viure la seva imputació en el "cas Adigsa", i sabrem quin és el punt de vista de cada partit sobre els possibles Jocs Olímpics d'hivern del 2022.

 • Parlament - 14/09/2013
  Veure vídeo

  Parlament - 14/09/2013

  La Diada, a "Parlament"

  Després de l'aturada estiuenca, aquest cap de setmana torna el programa '"Parlament". Aquesta temporada s'emetrà
  per TV3 els dissabtes, a dos quarts de deu del matí, i els diumenges, a tres quarts de dotze de la nit. En aquesta primera cita, el programa se centra en els diversos actes que s'han fet al voltant de la Diada Nacional de Catalunya.

  L'èxit de mobilització que ha aconseguit la Via Catalana ocuparà una gran part del programa, però també es farà ressò de tota l'activitat institucional amb motiu de l'Onze de Setembre, el missatge del president Artur Mas o l'entrega de les medalles d'honor del Parlament, aquest any per a Carme Ruscalleda, Anna Veiga i Núria Gispert-Feliu. També s'hi inclou un reportatge sobre l'obertura del nou espai Born Centre Cultural, coincidint amb l'inici dels actes del Tricentenari del 1714. Finalment, també es repassa l'activitat de les tres comissions que ja s'han reunit aquesta setmana: Justícia, Agricultura i Salut.

  La Diada, a "Parlament" Després de l'aturada estiuenca, aquest cap de setmana torna el programa '"Parlament". Aquesta temporada s'emetrà per TV3 els dissabtes, a dos quarts de deu del matí, i els diumenges, a tres quarts de dotze de la nit. En aquesta primera cita, el programa se centra en els diversos actes que s'han fet al voltant de la Diada Nacional de Catalunya. L'èxit de mobilització que ha aconseguit la Via Catalana ocuparà una gran part del programa, però també es farà ressò de tota l'activitat institucional amb motiu de l'Onze de Setembre, el missatge del president Artur Mas o l'entrega de les medalles d'honor del Parlament, aquest any per a Carme Ruscalleda, Anna Veiga i Núria Gispert-Feliu. També s'hi inclou un reportatge sobre l'obertura del nou espai Born Centre Cultural, coincidint amb l'inici dels actes del Tricentenari del 1714. Finalment, també es repassa l'activitat de les tres comissions que ja s'han reunit aquesta setmana: Justícia, Agricultura i Salut.

 • Parlament - 20/07/2013
  Veure vídeo

  Parlament - 20/07/2013

  El "cas Palau" en la sessió de control, a "Parlament"

  En el programa "Parlament" veurem com el "cas Palau" ha monopolitzat la sessió de c
  ontrol d'aquesta setmana. El president Artur Mas va tornar a manifestar el convenciment que els comptes de Convergència Democràtica són correctes i va anunciar que prendrà mesures si la sentència judicial confirma les irregularitats. També veurem com el PP i Ciutadans s'han quedat sols en el ple defensant reformar la llei d'educació de Catalunya i reemplaçar-la per una que inglogui un model trilingüe. La resta de partits van defensar en bloc la immersió lingüística en català.

  El programa d'aquesta setmana tanca amb el balanç que fan d'aquest període de sessions la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i els portaveus de tots els grups parlamentaris. Els principals eixos que en destaquen: la crisi i el dret a decidir.

  El "cas Palau" en la sessió de control, a "Parlament" En el programa "Parlament" veurem com el "cas Palau" ha monopolitzat la sessió de control d'aquesta setmana. El president Artur Mas va tornar a manifestar el convenciment que els comptes de Convergència Democràtica són correctes i va anunciar que prendrà mesures si la sentència judicial confirma les irregularitats. També veurem com el PP i Ciutadans s'han quedat sols en el ple defensant reformar la llei d'educació de Catalunya i reemplaçar-la per una que inglogui un model trilingüe. La resta de partits van defensar en bloc la immersió lingüística en català. El programa d'aquesta setmana tanca amb el balanç que fan d'aquest període de sessions la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i els portaveus de tots els grups parlamentaris. Els principals eixos que en destaquen: la crisi i el dret a decidir.

 • Parlament - 13/07/2013
  Veure vídeo

 • Parlament - 06/07/2013
  Veure vídeo

  Parlament - 06/07/2013

  "Parlament" explicarà demà el contingut de la sessió de control a l'executiu que va tenir lloc dimecres a la Cambra catalana. El programa de TV3 oferirà un resum de la sessió, amb especial atenció a l'anunci del president de la Generalitat, que va anunciar que farà la petició formal per a la consulta sobiranista al president del govern espanyol Mariano Rajoy a finals de juliol. La carta es trametrà quan el Consell Assessor per la Transició Nacional hagi finalitzat el seu estudi.
  Altres temes dels quals es va parlar en aquesta sessió de control van ser els de les inundacions de la Vall d'Aran i el Pallars Sobirà, i les estelades penjades en diverses escoles públiques de Catalunya, tema que va aixecar polèmica.
  L'espai de l'entrevista l'ocuparà Oriol Junqueras, president d'Esquerra Republicana de Catalunya, ERC, que explicarà què es podria fer amb els 3.600 milions d'euros que Catalunya perd després de l'aportació a la solidaritat, i que, pel seu partit, el més important no és guanyar les eleccions, sinó aconseguir l'objectiu de l'autodeterminació.
  A més, els portaveus dels grups opinaran sobre la supressió dels òrgans autonòmics que es considerin duplicats.

  "Parlament" explicarà demà el contingut de la sessió de control a l'executiu que va tenir lloc dimecres a la Cambra catalana. El programa de TV3 oferirà un resum de la sessió, amb especial atenció a l'anunci del president de la Generalitat, que va anunciar que farà la petició formal per a la consulta sobiranista al president del govern espanyol Mariano Rajoy a finals de juliol. La carta es trametrà quan el Consell Assessor per la Transició Nacional hagi finalitzat el seu estudi. Altres temes dels quals es va parlar en aquesta sessió de control van ser els de les inundacions de la Vall d'Aran i el Pallars Sobirà, i les estelades penjades en diverses escoles públiques de Catalunya, tema que va aixecar polèmica. L'espai de l'entrevista l'ocuparà Oriol Junqueras, president d'Esquerra Republicana de Catalunya, ERC, que explicarà què es podria fer amb els 3.600 milions d'euros que Catalunya perd després de l'aportació a la solidaritat, i que, pel seu partit, el més important no és guanyar les eleccions, sinó aconseguir l'objectiu de l'autodeterminació. A més, els portaveus dels grups opinaran sobre la supressió dels òrgans autonòmics que es considerin duplicats.

 • Parlament - 29/06/2013
  Veure vídeo

  Parlament - 29/06/2013

  S'inicien les reunions per pactar el dret a decidir, a "Parlament"

  Aquesta setmana s'ha encarrilat el Pacte Nacional pel Dret a Decidir.
  Artur Mas haurà de comunicar oficialment a Mariano Rajoy la petició per convocar una consulta i Joan Rigol tindrà la tasca d'elaborar una declaració que recopili el parer de la cinquantena d'associacions civils catalanes que aplega el pacte. A la sessió no s'han presentat ni C's, ni el PP, ni el PSC, defensant que aquest pacte és un gest clarament independentista. D'altra banda, el jurista i director d'estudis autonòmics Carles Viver Pi-Sunyer ha presentat al Parlament l'informe sobre els procediments legals per poder arribar a tenir un referèndum. El reportatge d'actualitat tracta de l'anunci sobre la implantació de Rodalies a Tarragona, Lleida i Girona. El reportatge social que tanca el programa és a la residència per a persones amb discapacitat intel·lectual Montserrat Betriu i ens hi porta el portaveu parlamentari socialista, Maurici Lucena.

  S'inicien les reunions per pactar el dret a decidir, a "Parlament" Aquesta setmana s'ha encarrilat el Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Artur Mas haurà de comunicar oficialment a Mariano Rajoy la petició per convocar una consulta i Joan Rigol tindrà la tasca d'elaborar una declaració que recopili el parer de la cinquantena d'associacions civils catalanes que aplega el pacte. A la sessió no s'han presentat ni C's, ni el PP, ni el PSC, defensant que aquest pacte és un gest clarament independentista. D'altra banda, el jurista i director d'estudis autonòmics Carles Viver Pi-Sunyer ha presentat al Parlament l'informe sobre els procediments legals per poder arribar a tenir un referèndum. El reportatge d'actualitat tracta de l'anunci sobre la implantació de Rodalies a Tarragona, Lleida i Girona. El reportatge social que tanca el programa és a la residència per a persones amb discapacitat intel·lectual Montserrat Betriu i ens hi porta el portaveu parlamentari socialista, Maurici Lucena.

 • Parlament - 22/06/2013
  Veure vídeo

  Parlament - 22/06/2013

  El finançament de CDC, a "Parlament"

  Artur Mas compareixerà al Parlament per donar explicacions sobre les acusacions de finançament irreg
  ular de Convergència Democràtica a través del Palau de la Música. Mas va fer l'anunci durant la sessió de control al president, en què va negar les acusacions de la fiscalia. L'entrevista d'aquesta setmana és al portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, que afirma que els tres objectius de la legislatura són: lluita contra l'atur, manteniment de l'estat del benestar i el dret a decidir. El reportatge d'actualitat se centra en els punts més espinosos del projecte de llei de reforma educativa, amb les valoracions que fan els partits sobre com pot afectar la LOMCE el model educatiu català. El reportatge social que tanca el programa d'aquesta setmana el protagonitza el diputat de CIU Albert Batalla, que ens porta a la Fundació Integra Pirineus, dedicada a crear llocs de treball per a persones amb discapacitat.

  El finançament de CDC, a "Parlament" Artur Mas compareixerà al Parlament per donar explicacions sobre les acusacions de finançament irregular de Convergència Democràtica a través del Palau de la Música. Mas va fer l'anunci durant la sessió de control al president, en què va negar les acusacions de la fiscalia. L'entrevista d'aquesta setmana és al portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, que afirma que els tres objectius de la legislatura són: lluita contra l'atur, manteniment de l'estat del benestar i el dret a decidir. El reportatge d'actualitat se centra en els punts més espinosos del projecte de llei de reforma educativa, amb les valoracions que fan els partits sobre com pot afectar la LOMCE el model educatiu català. El reportatge social que tanca el programa d'aquesta setmana el protagonitza el diputat de CIU Albert Batalla, que ens porta a la Fundació Integra Pirineus, dedicada a crear llocs de treball per a persones amb discapacitat.

 • Parlament - 15/06/2013
  Veure vídeo

  Parlament - 15/06/2013

  El nou calendari polític, a "Parlament"

  L'anunci del president Mas sobre la intenció d'arribar al final de la legislatura, el 2016, centr
  a bona part del contingut del programa Parlament d'aquesta setmana. Una voluntat que no es veurà alterada encara que la consulta se celebri l'any que ve o el 2015. El programa també recull les reaccions de tots els grups parlamentaris. Esquerra Republicana no tanca la porta, en el futur, a entrar en el govern. El PSC, per la seva banda, ho faria si es compleixen determinades condicions. El altres grups van criticar el Pla de Govern presentat per Artur Mas, amb l'excepció del grup que dóna suport al govern, Convergència i Unió.

  El programa també recull el debat en comissió sobre els mitjans antiavalots. El director general dels Mossos d'Esquadra va anunciar que tornaran a utilitzar l'aigua a pressió com a mitjà per enforntar-se a les manifestacions violentes.

  L'entrevista política d'aquesta setmana té com a protagonista el líder de Ciutadans, Albert Rivera. El reportatge social el protagonitza Benet Maymí, de Convergència i Unió, que ens presenta una entitat cultural de la seva població, Arenys de Mar. Com a reportatge actual destaquem la importància cada vegada més gran de l'ús de les noves tecnologies entre els polítics i les noves formes de comunicació dels parlamentaris i els ciutadans.

  El nou calendari polític, a "Parlament" L'anunci del president Mas sobre la intenció d'arribar al final de la legislatura, el 2016, centra bona part del contingut del programa Parlament d'aquesta setmana. Una voluntat que no es veurà alterada encara que la consulta se celebri l'any que ve o el 2015. El programa també recull les reaccions de tots els grups parlamentaris. Esquerra Republicana no tanca la porta, en el futur, a entrar en el govern. El PSC, per la seva banda, ho faria si es compleixen determinades condicions. El altres grups van criticar el Pla de Govern presentat per Artur Mas, amb l'excepció del grup que dóna suport al govern, Convergència i Unió. El programa també recull el debat en comissió sobre els mitjans antiavalots. El director general dels Mossos d'Esquadra va anunciar que tornaran a utilitzar l'aigua a pressió com a mitjà per enforntar-se a les manifestacions violentes. L'entrevista política d'aquesta setmana té com a protagonista el líder de Ciutadans, Albert Rivera. El reportatge social el protagonitza Benet Maymí, de Convergència i Unió, que ens presenta una entitat cultural de la seva població, Arenys de Mar. Com a reportatge actual destaquem la importància cada vegada més gran de l'ús de les noves tecnologies entre els polítics i les noves formes de comunicació dels parlamentaris i els ciutadans.

 • Parlament - 08/06/2013
  Veure vídeo

  Parlament - 08/06/2013

  El debat de l'impost de successions, a "Parlament"

  La recuperació de l'impost de successions, a "Parlament". Esquerra Republicana, favora
  ble a recuperar aquesta mesura impositiva, ja ha anunciat que presentarà una moció perquè s'apliqui al més aviat possible, encara que no s'hagin aprovat els pressupostos del 2013. D'altra banda, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, s'ha mostrat partidari d'endarrerir la reintroducció d'aquest impost per a les rendes més elevades fins que no se sàpiga el sostre de dèficit, per incloure'l així en la llei d'acompanyament de pressupostos.

  En la sessió de control, Artur Mas evita trepitjar l'accelerador en el procés sobiranista per evitar perdre el suport dels socialistes, als quals els va donar la 'benviguda al club' per fer una consulta legal. Una notícia destacada de la setmana ha estat la dimissió del director general de Presons, Xavier Martorell, esquitxat per l'escàndol de Método 3 i pressionat per l'oposició. L'entrevista d'aquesta setmana és a David Fernàndez, de la CUP, que considera que al Parlament falta una visió més real dels problemes socials. El reportatge d'actualitat tracta la qüestió de l'objecció fiscal a la hisenda estatal per pagar els impostos a l'Agència Tributària Catalana. El reportatge social que tanca el programa d'aquesta setmana segueix Carlos Carrizosa, del grup de Ciutadans, fins a l'Hospital de Sant Joan de Déu, a Esplugues de Llobregat.

  El debat de l'impost de successions, a "Parlament" La recuperació de l'impost de successions, a "Parlament". Esquerra Republicana, favorable a recuperar aquesta mesura impositiva, ja ha anunciat que presentarà una moció perquè s'apliqui al més aviat possible, encara que no s'hagin aprovat els pressupostos del 2013. D'altra banda, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, s'ha mostrat partidari d'endarrerir la reintroducció d'aquest impost per a les rendes més elevades fins que no se sàpiga el sostre de dèficit, per incloure'l així en la llei d'acompanyament de pressupostos. En la sessió de control, Artur Mas evita trepitjar l'accelerador en el procés sobiranista per evitar perdre el suport dels socialistes, als quals els va donar la 'benviguda al club' per fer una consulta legal. Una notícia destacada de la setmana ha estat la dimissió del director general de Presons, Xavier Martorell, esquitxat per l'escàndol de Método 3 i pressionat per l'oposició. L'entrevista d'aquesta setmana és a David Fernàndez, de la CUP, que considera que al Parlament falta una visió més real dels problemes socials. El reportatge d'actualitat tracta la qüestió de l'objecció fiscal a la hisenda estatal per pagar els impostos a l'Agència Tributària Catalana. El reportatge social que tanca el programa d'aquesta setmana segueix Carlos Carrizosa, del grup de Ciutadans, fins a l'Hospital de Sant Joan de Déu, a Esplugues de Llobregat.

 • Parlament - 01/06/2013
  Veure vídeo

  Parlament - 01/06/2013

  La unitat en defensa del model educatiu català, a "Parlament"

  Unitat d'acció política i sectorial per defensar el model d'immersió lingüí
  stica, a "Parlament". Aquesta setmana s'ha formalitzat el front comú del Consell Escolar, tots els grups parlamentaris tret de PP i C's i el govern, en contra de la "llei Wert". D'altra banda, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, defensa l'ús de les pilotes de goma i anuncia noves mesures per identificar els manifestants violents. En la comissió sobre l'espionatge polític, el mateix conseller va denunciar una clara invasió competencial per part de la Policia Nacional en la investigació del cas de l'agència de detectius Método 3. En el reportatge d'actualitat, "Parlament" posa el focus en noves fórmules per crear ocupació juvenil, amb corredors econòmics integrats per universitats, centres d'investigació i parcs empresarials. L'afició d'un diputat tanca el programa d'aquesta setmana. Joan M. Sardà visita les entitats geriàtriques del seu municipi, la Pobla de Mafumet.

  La unitat en defensa del model educatiu català, a "Parlament" Unitat d'acció política i sectorial per defensar el model d'immersió lingüística, a "Parlament". Aquesta setmana s'ha formalitzat el front comú del Consell Escolar, tots els grups parlamentaris tret de PP i C's i el govern, en contra de la "llei Wert". D'altra banda, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, defensa l'ús de les pilotes de goma i anuncia noves mesures per identificar els manifestants violents. En la comissió sobre l'espionatge polític, el mateix conseller va denunciar una clara invasió competencial per part de la Policia Nacional en la investigació del cas de l'agència de detectius Método 3. En el reportatge d'actualitat, "Parlament" posa el focus en noves fórmules per crear ocupació juvenil, amb corredors econòmics integrats per universitats, centres d'investigació i parcs empresarials. L'afició d'un diputat tanca el programa d'aquesta setmana. Joan M. Sardà visita les entitats geriàtriques del seu municipi, la Pobla de Mafumet.

 • Parlament - 25/05/2013
  Veure vídeo

  Parlament - 25/05/2013

  Cimera contra la "llei Wert", a "Parlament

  La convocatòria d'una cimera en defensa del model lingüístic català i en contra de la "llei We
  rt", a "Parlament". El president de la Generalitat, Artur Mas, ha convocat els partits i el sector per fer front a la nova llei educativa que impulsa el ministre d'Educació, José Ignacio Wert. En la sessió de control, Artur Mas va qualificar la llei de "nyap" que no es pot aplicar. D'altra banda, en la mateixa sessió, el grup socialista va tornar a reclamar al govern que presenti els pressupostos. El ple ha donat llum verda a la Llei de Consultes Populars no Referendàries, amb la ferma oposició del Partit Popular i Ciutadans. La pregunta d'una estudiant la contesta Enric Millo, portaveu del grup popular. El reportatge d'aquesta setmana ens acosta a Kosovo, que, fins al 2008 era una província separatista de Sèrbia i que, finalment, va proclamar la independència de manera unilateral. La diputada del grup de Convergència i Unió Meritxell Roigé explica la seva afició: visitar obres. En el reportatge que acomiada el programa, la diputada del grup de Ciutadans Inés Arrimadas visita el Centre Geriàtric Sant Pere de les Fonts, a Terrassa.

  Cimera contra la "llei Wert", a "Parlament La convocatòria d'una cimera en defensa del model lingüístic català i en contra de la "llei Wert", a "Parlament". El president de la Generalitat, Artur Mas, ha convocat els partits i el sector per fer front a la nova llei educativa que impulsa el ministre d'Educació, José Ignacio Wert. En la sessió de control, Artur Mas va qualificar la llei de "nyap" que no es pot aplicar. D'altra banda, en la mateixa sessió, el grup socialista va tornar a reclamar al govern que presenti els pressupostos. El ple ha donat llum verda a la Llei de Consultes Populars no Referendàries, amb la ferma oposició del Partit Popular i Ciutadans. La pregunta d'una estudiant la contesta Enric Millo, portaveu del grup popular. El reportatge d'aquesta setmana ens acosta a Kosovo, que, fins al 2008 era una província separatista de Sèrbia i que, finalment, va proclamar la independència de manera unilateral. La diputada del grup de Convergència i Unió Meritxell Roigé explica la seva afició: visitar obres. En el reportatge que acomiada el programa, la diputada del grup de Ciutadans Inés Arrimadas visita el Centre Geriàtric Sant Pere de les Fonts, a Terrassa.

Anar al contingut