Carlos Cuevas - Rodatge de "Sapere aude"
Carlos Cuevas i María Pujalte el penúltim dia de rodatge de "Merlí: Sapere aude"
Pol Rubio es fa adult a la Universitat

L'spin-off "Merlí: Sapere aude" amb Carlos Cuevas acaba el rodatge

Entrem a la gravació de les últimes escenes per saber què ens trobarem en els 8 capítols de "Merlí: Sapere aude", que arribarà a TV3 durant el 2020

"Sapere aude" és una màxima del filòsof Horaci que vol dir "atreveix-te a saber". I és el títol de l'esperat spin-off de "Merlí" amb el Carlos Cuevas de protagonista. La sort ja ha estat tirada, el Pol ha madurat, i sabem com. Ens situem: mesos després de la mort de Merlí, el Pol Rubio comença a estudiar a la facultat de Filosofia.

"El Pol es troba en un moment de crisi personal, se sent perdut davant la pèrdua del seu màxim referent, i no te clar què fer amb la seva vida. Finalment pren la decisió d'estudiar Filosofia en honor del seu mentor i continuar endavant." (Carlos Cuevas)

Ens trobarem un Pol més madur, més adult. Ja no és l'adolescent rebel que coneixíem que feia 1r de Batxillerat. Ara és a la universitat i vol dedicar la seva vida a la docència vinculada a la filosofia.

La nova sèrie mostra el procés d'autoconeixement que viu el personatge de Pol Rubio, la recerca i l'acceptació. En definitiva, la maduració. La ficció és el viatge del Pol fent-se gran, passant d'adolescent a adult i vivint els conflictes d'aquesta nova etapa de la seva vida.

 

Com s'adaptarà el Pol a la facultat?

 

El Pol tornarà a ser el líder?

 

Nova vida, nous amics

El Pol formarà un nou grup de 5 amics amb el Rai (Pablo Capuz), la Oti (Clàudia Vega), el Biel (Pere Vallribera) i la Minerva (Azul Fernández), nous estudiants de filosofia, que tenen més o menys la seva edat i cada un amb els seus motius per escollir aquesta carrera.

El Rai, interpretat per l'actor Pablo Capuz, és un noi de classe alta, viu en una casa enorme amb la seva mare, i des de petit casa seva ha estat un ambient hostil. Ha viscut amb unes carències afectives que l'han portat a ser distant i fred, i ha d'aprendre a manegar les relacions a nivell emocional. És una mica més gran que el Pol, i ha canviat de carrera per veure realitats diferents. Quan Pablo Capuz va saber que faria l'spin-off es va emocionar i es va posar a plorar.

"Suposa una gran oportunitat i tot un repte, perquè és un personatge molt diferent a mi." (Pablo Capuz)

 

El Biel (Pere Vallribera) és un noi que també ha acabat el batxillerat i arriba a la universitat amb la mateixa visió i frescor que el Pol Rubio, i aquí es farà gran. Es trobarà amb gent que pensa molt diferent, i aquest xoc el farà madurar. I la Oti (Clàudia Vega) és una noia que ve d'un poble del Montseny i arriba a la ciutat, on es troba un món molt gran que té ganes de conèixer i descobrir.

 

Però què passarà amb el Bruno?

La relació del Pol i el Bruno (David Solans) continuarà existint perquè tots dos han perdut la persona més important a les seves vides, que era el Merlí, i això els ha unit molt. S'entenen, s'escolten i s'estimen més enllà de la relació afectiva o sexual que puguin tenir.

"És una relació que també creix en maduresa, s'escolten i s'entenen més, i el Bruno seguirà apareixent a la sèrie. No direm si d'una manera amorosa o no, però és clar i sabem -pel final de "Merlí"- que els personatges en un futur acabaran sent parella." (Carlos Cuevas)

 

També hi haurà més sexe...

"Hi haurà més sexe que a 'Merlí', perquè la sèrie és més adulta, més madura, i en tant que guanyem en edat la cosa és més forta. No serà més explícit, però no tindran pudor a mostrar segons quines situacions que es viuran i es veuran." (Carlos Cuevas)

 

Algun professor influirà tant el Pol com el Merlí?

"Sí. De seguida que arriba a la facultat coneix la professora María Bolaño (María Pujalte), que és la catedràtica d'Ètica, on ella estableix paral·lelismes amb el Merlí, no perquè ella sigui una còpia del personatge, sinó perquè tracta de tu a tu els alumnes, perquè no entén la docència des de l'academicisme ni des de la burocràcia, sinó que interpel·la els alumnes en tant que ciutadans crítics, lliures i que els fa pensar. Té un discurs i fa les classes d'una manera dinàmica i molt intel·ligent. El Pol de seguida la definirà com la seva professora preferida, i tindran una relació molt bonica." (Carlos Cuevas)

 

De manera buscada repeteixen pocs personatges: el pare del Pol (Boris Ruiz), l'àvia del Bruno (Anna Maria Barbany) i la professora de dibuix, la Glòria (Asun Planas)

"Personalment trobaré a faltar molts actors, perquè són els meus amics i els estimo, però entenc que s'hagi pres la decisió de renunciar a personatges que estaven a 'Merlí', perquè això no és una 4a temporada, sinó un spin-off, una sèrie nova. Si haguéssim arrossegat personatges de 'Merlí' hauria semblat Merlí 4. Si volíem una nova sèrie sobre la vida del Pol era imprescindible que conegués un nou univers i que descobrís nous professors, nous amics, i nous amors." (Carlos Cuevas)

 

Carlos Cuevas ja ha participat en moltes sèries, i hem volgut preguntar-li quina ha estat la més important per a ell. "És una pregunta difícil de respondre, però fins ara 'Merlí' és el gran projecte de la meva carrera, per durada, per intensitat, per nivell de responsabilitat, per com de bé està escrit el personatge i tota la sèrie, pels valors que intenta transmetre. Per tant, sí, 'Merlí' podria dir que és el projecte de la meva vida fins ara."

 

Al repartiment de "Sapere aude" s'incorpora la coneguda actriu María Pujalte, que interpreta la professora d'Ètica María Bolaño, i serà la nova mentora del Pol. És una dona amb un caràcter fort i té vocació, però la coneixerem en un moment de la seva vida que no és tan brillant com el seu discurs. Per María Pujalte, la diferència amb el Merlí és total.

"La sèrie anterior es deia ‘Merlí' i per començar ja portava el seu nom, era ‘ell'. Ara ‘Sapere aude' és la vida del Pol a la universitat, i el focus del relat està en ell. Jo soc una catedràtica d'universitat, no té res a veure amb l'institut, i soc una altra personalitat." (María Pujalte)

"El Pol veurà que això no és l'institut, aquí hi ha una relació d'adult a adult, sense paternalisme per enlloc."
(María Pujalte)

A María Pujalte no li fan cap por les comparacions amb el Merlí.

"No, no tinc cap por. I no treballo amb això al cap, la veritat. Només vull estar al cent per cent en el moment del rodatge, amb tots els sentits posats." (María Pujalte)

 

"Merlí: Sapere aude", produïda per Movistar+ amb col·laboració de Televisió de Catalunya, es podrà veure a TV3 el 2020.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut