"Llibres a l'atac" és un microespai diari d'un minut de durada que té com a objectiu difondre 45 títols de la literatura catalana, en aquesta primera tongada, alhora que incidim en la divulgació de la lectura i el fet de llegir.

Divulguem 45 títols d'obres literàries d'escriptors importants de la literatura catalana, encara que sovint no hem triat els seus títols més cèlebres sinó obres escrites per ells, esplèndides, que per les raons que siguin són menys conegudes entre el gran públic.

En aquesta línia els llibres seleccionats i autors seleccionats que apareixeran a "Llibres a l'atac" són
"La mort i la primavera" de Mercè Rodoreda.
"Vida de Manolo contada per ell mateix" de Josep Pla.
"La veu melodiosa", de Montserrat Roig.
"Les primaveres i les tardors" de Baltasar Porcel.
"Un estiu a Mallorca", de Llorenç Vilallonga.
"Sentimental", de Sergi Pàmies.
"Jo també sóc catalana", de  Najat El-Hachmi.
"El meu ofici", de Josep Maria Espinàs.
"La visió artística i religiosa d'en Gaudí",  de Francesc Pujols.
"Tots els monòlegs" de Santiago Rusiñol.
 "Catorze ciutats comptant-hi Brooklyn" de Quim Monzó.  


També hi ha una selcció de clàssics com "Espill" de Jaume Roig, "Canigó" de Verdaguer i les narracions de Salvador Espriu. El programa té present també oferir una àmplia varietat de gèneres amb títols de novel·la i conte, que són els gèneres més apreciats entre els lectors, però també de poesia, assaig, teatre, memòries, dietaris, reculls d'articles. 

L'espai pretén sorprendre i encuriosir tant els espectadors que són lectors habituals com els que no ho són tant (o gens), mitjançant un ritme àgil, un to sorprenent i un tractament, en alguns moments, humorístic.

"Llibres a l'atac" l'ha portat a terme el mateix equip que un anterior microespai sobre divulgació lingüística emès l'hivern i la primavera del 2012, "Català a l'atac": Josep Maria Martorell a la realització i Enric Gomà al guió i a la direcció.

"Llibres a l'atac" aspira a difondre la gran riquesa, encara no prou coneguda, de la literatura catalana.