Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Acció contra els megacreuers a Palma, a "Els matins"

"Ens plantarem davant del Wonder of the Seas perquè és un vaixell que fa 3 camps de futbol de llarg"

El Wonder of the Seas té capacitat per a gairebé 10.000 persones, 7.000 dels quals turistes, que poden desembarcar a Palma de cop

Una de les conseqüències del relaxament de les mesures anticovid és el retorn del turisme. Tant les possibilitats que tenim ara d'anar a fora com la tornada dels grans desplaçaments. Com passa a Palma, on ha atracat el creuer més gran del món, el Wonder of the Seas.

Aquest vaixell pot transportar gairebé 10.000 persones (són 7.000 passatgers i 2.500 membres de la tripulació) i l'arribada d'aquesta expedició ha generat protestes al port, contra un model massiu de turisme que consideren perjudicial per a l'illa de Mallorca.

La Plataforma contra els Megacreuers ha botat un petit vaixell, el Rafael Verdera, el més antic d'Espanya, per col·locar-lo al costat del creuer i evidenciar la desproporció entre l'un i l'altre, entre el petit bot i el gran creuer, segons que explica Margalida Solivellas a "Els matins".

 

Margalida Solivellas

 

Aquesta és una protesta eminentment simbòlica (ja que la presència del petit bot no dificultarà l'operativa del gran creuer) i que només té sentit ara: l'any que ve, el creuer més gran del món, el Wonder of the Seas, ja no podrà aturar-se aquí, perquè estarà prohibit que amarrin al port de Palma creuers de més de 5.000 persones.

Una mesura que forma part de l'acord que el govern de les Illes Balears va tancar amb les navilieres per controlar la presència d'aquests creuers. Aquest acord evidencia que la lluita contra la presència dels megacreuers a les illes ve de lluny.

 

Joan Fortesa

 

Joan Fortesa, portaveu de la Plataforma contra els Megacreuers, explica la força simbòlica de la protesta contra aquest creuer gegantí: "Ens plantarem davant del Wonder of the Seas perquè és un vaixell que fa 3 camps de futbol de llarg. D'alçada fa més de 44 metres, més alt que el campanar de la Seu!".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut