• Els matins - 20/03/2023
  Veure vídeo

  Els matins - 20/03/2023

  El Barça guanya al Reial Madrid (2 a 1) i té encarada la Lliga. Ho analitzem amb Xavi Torres, Jordi Fandiño i Jordi Costa.

  A la taula d'"Els matins" també parlem de "Barcelona no té solució. La venda d'una ciutat", el nou llibre d'Antonio Baños on afirma que la ciutat està confosa i confrontada.

  I també conversem amb la periodista i corresponsal Anna Bosch, que ha publicat el llibre "El año que llegó Putin".

  I analitzem l'actualitat amb Sílvia Barroso, Jordi Barbeta, Antonio Baños i Esther Vera.

  El Barça guanya al Reial Madrid (2 a 1) i té encarada la Lliga. Ho analitzem amb Xavi Torres, Jordi Fandiño i Jordi Costa. A la taula d'"Els matins" també parlem de "Barcelona no té solució. La venda d'una ciutat", el nou llibre d'Antonio Baños on afirma que la ciutat està confosa i confrontada. I també conversem amb la periodista i corresponsal Anna Bosch, que ha publicat el llibre "El año que llegó Putin". I analitzem l'actualitat amb Sílvia Barroso, Jordi Barbeta, Antonio Baños i Esther Vera.

 • Els matins - 17/03/2023
  Veure vídeo

  Els matins - 17/03/2023

  Expliquem que hi ha hagut un nou cas d'assetjament per part d'un professor de la Universitat Autònoma de Barcelona.

  També analitzem la reforma del mercat elèctric per part de la Unió Europea, amb Josep Maria Salas, conseller de la Comissió dels Mercats i la Competència.

  I parlem de sequera i de les repercussions que està tenint en l'agricultura.

  I analitzem la salut del català a partir de l'argot juvenil. Tot i les interferències amb el castellà i l'anglès, aquest argot ajuda a enfortir la llengua? En parlem amb els filòlegs Màrius Serra i Xavier Mas Craviotto.

  I analitzem l'actualitat amb Esther Vera, Milagros Pérez Oliva, Joao França i Manel Pérez.

  Expliquem que hi ha hagut un nou cas d'assetjament per part d'un professor de la Universitat Autònoma de Barcelona. També analitzem la reforma del mercat elèctric per part de la Unió Europea, amb Josep Maria Salas, conseller de la Comissió dels Mercats i la Competència. I parlem de sequera i de les repercussions que està tenint en l'agricultura. I analitzem la salut del català a partir de l'argot juvenil. Tot i les interferències amb el castellà i l'anglès, aquest argot ajuda a enfortir la llengua? En parlem amb els filòlegs Màrius Serra i Xavier Mas Craviotto. I analitzem l'actualitat amb Esther Vera, Milagros Pérez Oliva, Joao França i Manel Pérez.

 • Els matins - 16/03/2023
  Veure vídeo

  Els matins - 16/03/2023

  Què passarà a Europa amb els bancs? Parlem amb Jordi Gual, economista professor de la IESE Business School, i amb Albert Closas, director de "Valor afegit".

  I avancem el contingut de l'estudi "La situació de la salut mental en el jovent català" que ha fet el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya amb la seva presidenta, Julia Rosanna Sánchez-Valverde.

  Què podem fer per pagar menys d'hipoteca? En parlem amb Miquel Riera, especialista en hipoteques del comparador financer HelpMyCash.

  I també parlem de l'èxit de la setmana laboral de 4 dies al Regne Unit.

  Analitzem l'actualitat amb Àlex Cubero, Oriol March, Laura Aznar i Vicent Partal.

  Què passarà a Europa amb els bancs? Parlem amb Jordi Gual, economista professor de la IESE Business School, i amb Albert Closas, director de "Valor afegit". I avancem el contingut de l'estudi "La situació de la salut mental en el jovent català" que ha fet el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya amb la seva presidenta, Julia Rosanna Sánchez-Valverde. Què podem fer per pagar menys d'hipoteca? En parlem amb Miquel Riera, especialista en hipoteques del comparador financer HelpMyCash. I també parlem de l'èxit de la setmana laboral de 4 dies al Regne Unit. Analitzem l'actualitat amb Àlex Cubero, Oriol March, Laura Aznar i Vicent Partal.

 • Els matins - 15/03/2023
  Veure vídeo

  Els matins - 15/03/2023

  Diversos incendis en només 36 hores. Parlem amb David Borrell, subdirector general operatiu dels Bombers.

  També expliquem com funciona la nova T-Jove, que entra en vigor avui. La podran fer servir totes les persones que siguin menors de 30 anys. A més, desapareix en paper i només es podrà comprar amb la T-Mobilitat, i s'unifiquen les diferents corones de l'ATM de Barcelona.

  També expliquem que l'Escolania de Montserrat ha decidit obrir un nou cor de cambra mixt.

  Parlem amb José Manuel García-Margallo, que ha publicat el llibre "España en su laberinto" juntament amb l'economista Fernando Eguidazu, i ja ha arribat a la quarta edició.

  I coincidint amb els 20 anys de la guerra de l'Iraq, parlem de què en queda, de tota la mobilització d'"Aturem la guerra", amb José Luis Gordillo, investigador del Centre Delàs d'Estudis per la Pau.

  I comentem l'actualitat amb Joan Tardà, Teresa Cunillera, Elisenda Paluzie i Pablo Iglesias.

  Diversos incendis en només 36 hores. Parlem amb David Borrell, subdirector general operatiu dels Bombers. També expliquem com funciona la nova T-Jove, que entra en vigor avui. La podran fer servir totes les persones que siguin menors de 30 anys. A més, desapareix en paper i només es podrà comprar amb la T-Mobilitat, i s'unifiquen les diferents corones de l'ATM de Barcelona. També expliquem que l'Escolania de Montserrat ha decidit obrir un nou cor de cambra mixt. Parlem amb José Manuel García-Margallo, que ha publicat el llibre "España en su laberinto" juntament amb l'economista Fernando Eguidazu, i ja ha arribat a la quarta edició. I coincidint amb els 20 anys de la guerra de l'Iraq, parlem de què en queda, de tota la mobilització d'"Aturem la guerra", amb José Luis Gordillo, investigador del Centre Delàs d'Estudis per la Pau. I comentem l'actualitat amb Joan Tardà, Teresa Cunillera, Elisenda Paluzie i Pablo Iglesias.

 • Els matins - 14/03/2023
  Veure vídeo

  Els matins - 14/03/2023

  Analitzem la crisi bancària als Estats Units amb Albert Closas, director del "Valor afegit" i parlem de les novetats del cas Negreira i de les possibles repercussions que pot tenir per al Barça amb l'advocat Marc Molins i amb la periodista Fàtima Llambrich.

  També recollim la dada de l'IPC i ens centrem en un dels productes que més s'han encarit, la llet. Veiem quina repercussió té en les granges lleteres i en la indústria dels seus derivats.

  I parlem amb el filòsof, Daniel Innerarity que ha publicat "Libertad democrática" en què analitza com la defensa de la llibertat, fins ara un patrimoni intel·lectual de l'esquerra, ha passat a ser una reivindicació de la nova dreta.

  Finalment, parlem amb el director del documental "Bi arnas", que emet el programa "Sense ficció" i que tracta de les tortures als calabossos policials en el context de la lluita antiterrorista.

  I analitzem l'actualitat amb Anna Gómez, Ferran Espada, Antoni Batista i Neus Tomàs.

  Analitzem la crisi bancària als Estats Units amb Albert Closas, director del "Valor afegit" i parlem de les novetats del cas Negreira i de les possibles repercussions que pot tenir per al Barça amb l'advocat Marc Molins i amb la periodista Fàtima Llambrich. També recollim la dada de l'IPC i ens centrem en un dels productes que més s'han encarit, la llet. Veiem quina repercussió té en les granges lleteres i en la indústria dels seus derivats. I parlem amb el filòsof, Daniel Innerarity que ha publicat "Libertad democrática" en què analitza com la defensa de la llibertat, fins ara un patrimoni intel·lectual de l'esquerra, ha passat a ser una reivindicació de la nova dreta. Finalment, parlem amb el director del documental "Bi arnas", que emet el programa "Sense ficció" i que tracta de les tortures als calabossos policials en el context de la lluita antiterrorista. I analitzem l'actualitat amb Anna Gómez, Ferran Espada, Antoni Batista i Neus Tomàs.

 • Els matins - 13/03/2023
  Veure vídeo

  Els matins - 13/03/2023

  Parlem de la nit dels Oscars i de "Tot a la vegada a tot arreu", la pel·lícula triomfadora en la 95a edició. Analitzem la gala amb Pere Gavíria i amb Lídia Heredia.

  El dia que entra en vigor la llei que regula, a tot l'estat, la protecció de denunciants i informadors sobre corrupció. Parlem amb Miguel Ángel Gimeno, director de l'Oficina Antifrau de Catalunya.

  També analitzem la fallida del Silicon Valley Bank i parlem de la incògnita de si hi haurà contagi als mercats amb Albert Closas.

  I parlem de si Barcelona s'està convertint en la nova Amsterdam pel que fa al consum cànnabis.

  Analitzem l'actualitat amb Sara Gonzàlez, Jordi Barbeta, Antonio Baños i Montserrat Nebrera.

  Existeix un complot del sector més conservador de l'Església catòlica i el moviment de l'extrema dreta internacional contra el papa Francesc? Parlem del llibre "Vaticangate", amb el periodista Vicenç Lozano.

  Parlem de la nit dels Oscars i de "Tot a la vegada a tot arreu", la pel·lícula triomfadora en la 95a edició. Analitzem la gala amb Pere Gavíria i amb Lídia Heredia. El dia que entra en vigor la llei que regula, a tot l'estat, la protecció de denunciants i informadors sobre corrupció. Parlem amb Miguel Ángel Gimeno, director de l'Oficina Antifrau de Catalunya. També analitzem la fallida del Silicon Valley Bank i parlem de la incògnita de si hi haurà contagi als mercats amb Albert Closas. I parlem de si Barcelona s'està convertint en la nova Amsterdam pel que fa al consum cànnabis. Analitzem l'actualitat amb Sara Gonzàlez, Jordi Barbeta, Antonio Baños i Montserrat Nebrera. Existeix un complot del sector més conservador de l'Església catòlica i el moviment de l'extrema dreta internacional contra el papa Francesc? Parlem del llibre "Vaticangate", amb el periodista Vicenç Lozano.

 • Els matins - 10/03/2023
  Veure vídeo

  Els matins - 10/03/2023

  L'endemà del tràgic accident a la mina de Súria, parlem amb Judit Vinyes, geòloga i extreballadora de la mina. També entrevistem Marta Vilalta, el dia que el Parlament ha d'aprovar els pressupostos del 2023.

  I seguim la roda de premsa de l'Hospital Clínic, on s'ha informat que Random House demana 4,5 milions d'euros pel rescat i que han robat 4 TB de dades.

  I parlem de violència sexual entre menors: el 2022, un centenar de menors de 14 anys van ser acusats de cometre delictes sexuals.

  I analitzem l'actualitat amb Milagros Pérez Oliva, Sílvia Barroso, Carles Fernández i Andrés Maluenda.

  L'endemà del tràgic accident a la mina de Súria, parlem amb Judit Vinyes, geòloga i extreballadora de la mina. També entrevistem Marta Vilalta, el dia que el Parlament ha d'aprovar els pressupostos del 2023. I seguim la roda de premsa de l'Hospital Clínic, on s'ha informat que Random House demana 4,5 milions d'euros pel rescat i que han robat 4 TB de dades. I parlem de violència sexual entre menors: el 2022, un centenar de menors de 14 anys van ser acusats de cometre delictes sexuals. I analitzem l'actualitat amb Milagros Pérez Oliva, Sílvia Barroso, Carles Fernández i Andrés Maluenda.

 • Els matins - 09/03/2023
  Veure vídeo

  Els matins - 09/03/2023

  L'endemà del 8M parlem del fenomen de la manosfera i del discurs misogin i contra el feminisme amb Pau Crespo, director del màster universitari en Intervenció Interdisciplinària en Violència de Gènere de la Universitat Internacional de València.

  També parlem de la violència sexual entre menors arran del cas de la violació al centre comercial de Badalona. Ho fem amb Raquel Tulleuda, ginecòloga, sexòloga i llicenciada en Dret.

  Conversem amb Josep Maria Ganyet, enginyer informàtic i empresari, que acaba de publicar "La democràcia mor al núvol".

  I analitzem l'actualitat amb Álex Salmon, Laura Aznar, Ferran Casas i Vicent Partal.

  L'endemà del 8M parlem del fenomen de la manosfera i del discurs misogin i contra el feminisme amb Pau Crespo, director del màster universitari en Intervenció Interdisciplinària en Violència de Gènere de la Universitat Internacional de València. També parlem de la violència sexual entre menors arran del cas de la violació al centre comercial de Badalona. Ho fem amb Raquel Tulleuda, ginecòloga, sexòloga i llicenciada en Dret. Conversem amb Josep Maria Ganyet, enginyer informàtic i empresari, que acaba de publicar "La democràcia mor al núvol". I analitzem l'actualitat amb Álex Salmon, Laura Aznar, Ferran Casas i Vicent Partal.

 • Els matins - 08/03/2023
  Veure vídeo

  Els matins - 08/03/2023

  Programa especial del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

  Entrevistem la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i també
  parlem amb Joana Bregolat, de l'Asemblea del 8M.

  A taula comentem l'actualitat amb Sílvia Aldavert, Maria Àngels Cabré, Laia Serra i Sukaina Fares.

  Programa especial del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Entrevistem la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i també parlem amb Joana Bregolat, de l'Asemblea del 8M. A taula comentem l'actualitat amb Sílvia Aldavert, Maria Àngels Cabré, Laia Serra i Sukaina Fares.

 • Els matins - 07/03/2023
  Veure vídeo

  Els matins - 07/03/2023

  Seguim les conseqüències del ciberatac a l'Hospital Clínic, que encara són ben presents en l'atenció als usuaris, tot i que s'ha pogut reactivar l'accés a una part dels sistemes informàtics afectats.

  PSOE i Podem arriben a la primera votació per a la reforma de la llei del "només sí és sí" més enfrontats que mai. Parlem amb Jaume Asens, president del grup d'Unides Podem al Congrés; Marta González, portaveu adjunta al Grup Popular al Congrés, i Andrea Fernández, diputada i secretària d'Igualitat del PSOE.

  Expliquem que es calcula que el 22% de l'aigua potable a Catalunya s'acaba perdent per fuites a la xarxa. Veiem el cas de la fuita que hi ha fa 18 anys a la riera de Canyet de Badalona.

  Parlem del documental "El sostre groc", que avui emet "Sense Ficció". En parlem amb el periodista Albert Llimós i amb Maria Borrell, exalumna de l'Aula de Teatre de Lleida.

  I analitzem l'actualitat amb Ferran Espada, Isabel García Pagan, Míriam Hatibi i Oriol March.

  Seguim les conseqüències del ciberatac a l'Hospital Clínic, que encara són ben presents en l'atenció als usuaris, tot i que s'ha pogut reactivar l'accés a una part dels sistemes informàtics afectats. PSOE i Podem arriben a la primera votació per a la reforma de la llei del "només sí és sí" més enfrontats que mai. Parlem amb Jaume Asens, president del grup d'Unides Podem al Congrés; Marta González, portaveu adjunta al Grup Popular al Congrés, i Andrea Fernández, diputada i secretària d'Igualitat del PSOE. Expliquem que es calcula que el 22% de l'aigua potable a Catalunya s'acaba perdent per fuites a la xarxa. Veiem el cas de la fuita que hi ha fa 18 anys a la riera de Canyet de Badalona. Parlem del documental "El sostre groc", que avui emet "Sense Ficció". En parlem amb el periodista Albert Llimós i amb Maria Borrell, exalumna de l'Aula de Teatre de Lleida. I analitzem l'actualitat amb Ferran Espada, Isabel García Pagan, Míriam Hatibi i Oriol March.

 • Els matins - 06/03/2023
  Veure vídeo

  Els matins - 06/03/2023

  Informem del ciberatac ransomware a l'Hospital Clínic i de les seves conseqüències.

  A poques hores perquè les zones regades pel sistema T
  er-Llobregat i l'aqüífer Fluvià-Muga entrin en fase d'excepcionalitat, parlem amb els pagesos i ramaders que veuen com perilla la seva activitat.

  També parlem del projecte de llei de Memòria Democràtica que ha d'aprovar el govern amb Alfons Aragoneses, director general de Memòria Històrica.

  I parlem del perill real de TikTok amb Albert Lloreta, realitzador audiovisual i expert en cultura digital.

  I analitzem l'actualitat amb Sara González, Jordi Barbeta, Antonio Baños i Montserrat Nebrera.

  Informem del ciberatac ransomware a l'Hospital Clínic i de les seves conseqüències. A poques hores perquè les zones regades pel sistema Ter-Llobregat i l'aqüífer Fluvià-Muga entrin en fase d'excepcionalitat, parlem amb els pagesos i ramaders que veuen com perilla la seva activitat. També parlem del projecte de llei de Memòria Democràtica que ha d'aprovar el govern amb Alfons Aragoneses, director general de Memòria Històrica. I parlem del perill real de TikTok amb Albert Lloreta, realitzador audiovisual i expert en cultura digital. I analitzem l'actualitat amb Sara González, Jordi Barbeta, Antonio Baños i Montserrat Nebrera.

 • Els matins - 03/03/2023
  Veure vídeo

  Els matins - 03/03/2023

  Ens fem ressò de la tractorada que han organitzat els pagesos a Lleida per protestar per la plaga de conills que malmet els seus camps. També expliquem com està afectant el fong diplòdia els pins de la Catalunya Cental i part de les comarques de Girona.

  El programa també analitza la notícia que les petrolieres haurien apujat preus per quedar-se una part de l'ajut de 20 cèntims a la benzina.

  I també parlem de les bandes llatines. Arran de la detenció de milers de joves al Salvador, hem volgut veure quina és la radiografia del fenomen a casa nostra.

  I analitzem aquests temes d'actualitat i molts d'altres amb Neus Tomàs, Milagros Pérez Oliva, Esther Vera i Antoni Batista.

  Ens fem ressò de la tractorada que han organitzat els pagesos a Lleida per protestar per la plaga de conills que malmet els seus camps. També expliquem com està afectant el fong diplòdia els pins de la Catalunya Cental i part de les comarques de Girona. El programa també analitza la notícia que les petrolieres haurien apujat preus per quedar-se una part de l'ajut de 20 cèntims a la benzina. I també parlem de les bandes llatines. Arran de la detenció de milers de joves al Salvador, hem volgut veure quina és la radiografia del fenomen a casa nostra. I analitzem aquests temes d'actualitat i molts d'altres amb Neus Tomàs, Milagros Pérez Oliva, Esther Vera i Antoni Batista.

 • Els matins - 02/03/2023
  Veure vídeo

 • Els matins - 01/03/2023
  Veure vídeo

  Els matins - 01/03/2023

  Entrevistem la ministra d'Igualtat, Irene Montero.

  Després que el Consell de Ministres hagi aprovat el Pla d'Ordenació de l'Espai Maríti
  m, que determina els llocs on es podran construir parcs eòlics marins, parlem del projecte de fer-lo al golf de Roses.

  I comentem l'actualitat amb Irene Rigau, Teresa Cunillera, David Fernàndez i Joan Ridao.

  Entrevistem la ministra d'Igualtat, Irene Montero. Després que el Consell de Ministres hagi aprovat el Pla d'Ordenació de l'Espai Marítim, que determina els llocs on es podran construir parcs eòlics marins, parlem del projecte de fer-lo al golf de Roses. I comentem l'actualitat amb Irene Rigau, Teresa Cunillera, David Fernàndez i Joan Ridao.

 • Els matins - 28/02/2023
  Veure vídeo

  Els matins - 28/02/2023

  Parlem de la situació crítica dels embassaments a Catalunya i de la possibilitat que l'aigua del pantà de Sau es transvasi al de Susqueda.

  També parlem de la notícia que la justícia espanyola investiga per primer cop l'operació Catalunya. Ho fem amb Manel Pérez, periodista d'investigació del diari "La Vanguardia".

  I analitzem el concepte d'inflació instantània, amb l'economista i professor de la UPF Jan Eeckout.

  I parlem amb Lluís Gavaldà, Joan Reig i Falin Cáceres, component del grup Els Pets, coincidint amb l'estrena del documental "Els Pets: Bon dia", que recorre la seva trajectòria.

  I analitzem l'actualitat amb Anna Gómez, Albert Martín, Estefanía Molina i Àlex Cubero.

  Parlem de la situació crítica dels embassaments a Catalunya i de la possibilitat que l'aigua del pantà de Sau es transvasi al de Susqueda. També parlem de la notícia que la justícia espanyola investiga per primer cop l'operació Catalunya. Ho fem amb Manel Pérez, periodista d'investigació del diari "La Vanguardia". I analitzem el concepte d'inflació instantània, amb l'economista i professor de la UPF Jan Eeckout. I parlem amb Lluís Gavaldà, Joan Reig i Falin Cáceres, component del grup Els Pets, coincidint amb l'estrena del documental "Els Pets: Bon dia", que recorre la seva trajectòria. I analitzem l'actualitat amb Anna Gómez, Albert Martín, Estefanía Molina i Àlex Cubero.

Anar al contingut