Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Estrena versió de llargmetratge

La setmana de La Marató, "El documental" emet "Utopia iogurt"

Documental que narra la lluita del psicòleg Cristóbal Colón per fer realitat la seva visió radical sobre com tractar les persones amb discapacitat severa i integrar les seves idiosincràsies, peculiars i diferents, en un negoci d'èxit, concretament el de la fàbrica de iogurts La Fageda

"Utopia iogurt", d'Anna Thomson Teixidor i David Baksh, tracta de la fàbrica de iogurts catalana La Fageda on tots els treballadors són persones amb discapacitats intel·lectuals i tenen malalties com l'esquizofrènia, la depressió o trastorns obsessius compulsius. Abans d'anar a La Fageda, alguns estaven internats en hospitals psiquiàtrics, molt medicats i sense fer cap activitat productiva.

El fet que molts dels treballadors ara tinguin vides productives, aficions, amistats i que, fins i tot, alguns s'hagin casat és gràcies a la visió de futur d'un home: Cristóbal Colón. L'empresari, que exercia de psicòleg a l'hospital psiquiàtric de Salt, li semblava que aquella manera de tractar les malalties mentals era incorrecta, així que va canviar de feina. Sorprenentment, li van permetre que s'endugués un autobús amb pacients i, a partir d'aquest punt, va començar la utopia.

'Utopia iogurt', d'Anna Thomson Teixidor i David B
Cristóbal Colón, fundador de la fàbrica de iogurts catalana La Fageda ("Utopia iogurt", d'Anna Thomson Teixidor i David B)
 

 

"Utopia iogurt" es va estrenar el 10 de juliol del 2018 al "Sense ficció" i va ser el tercer espai més vist el dia. El van veure 409.000 espectadors i va fer una quota del 17,1%. Ara, "El documental" estrena al 33 la versió de llargmetratge del documental.

 

Fitxa tècnica
Guió i direcció: Anna Thomson Teixidor i David Baksh
Producció executiva: Isona Passola, David Baksh, Anna Thomson Teixidor i Adrian Pennick
Producció executiva TV3: Jordi Ambròs
Direcció de fotografia: David Baksh
So directe: Anna Thomson Teixidor
Disseny de so i mescles: Fernando Novillo
Producció: Aleix Castellón i Alba Forn
Producció associada: Matthew Chojnacki
Producció delegada TV3: Joan Pavon
Música: Raül Refree
Muntatge: Ariadna Fatjó-Vilas Mestre, Raúl Román i David Baksh
Animacions: Joana Teixidor
Gràfics animats: Andrew Philip
2017

"Utopia iogurt" és una producció de Massa d'Or Produccions, Ventós Films i Chimerica, en coproducció amb Televisió de Catalunya, amb el suport de Sundance, Open Society Foundations i Justfilms Foundation, amb la participació de Dipsalut i l'Ajuntament d'Olot, i amb la col·laboració de Toronto Hot Docs.

 

ARXIVAT A:
SalutEmpresa
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut