Dijous 9 de gener del 2020, a les 23.47, al 33

"El documental" estrena "Paradís pintat". Una mirada singular de la pallassa Pepa Plana sobre el problema de les migracions al Mediterrani

El treball confronta diversos exilis, propis i aliens, buscant un lloc millor per viure

Cercar el paradís. El documental desenvolupa aquesta idea a partir de la història d'unes persones que el busquen i que, tot i els esforços, no l'han trobat encara. A través de l'espectacle de la pallassa Pepa Plana "Paradís pintat", es proposa una mirada singular sobre el problema de les migracions al Mediterrani. El treball confronta diversos exilis, propis i aliens, buscant un lloc millor per viure.


El paisatge mutant, vague i melangiós del Delta és l'escenari des d'on Pepa Plana interactua amb diversos agents d'aquest territori de l'extrem sud de Catalunya, amb els quals comparteix la utopia de buscar el paradís, entre arrossars i a través de l'art. Però "Paradís pintat" també recorre alguns dels espais que han marcat la vida de la protagonista, llocs dels quals ha marxat sempre a la recerca d'un nou paradís.


Aquesta història també transcorre a Barcelona, on va estudiar a l'Institut del Teatre, on es va consolidar professionalment i on ha estrenat totes les seves produccions. Valls, la seva ciutat natal, també pren protagonisme en aquesta història, perquè és on va pujar per primer cop a un escenari i des d'on va viure la seva "primera migració". En tots aquests espais interactuarà amb actors, actrius, amics i familiars per recordar les primeres experiències artístiques i vitals. Amb ells, reflexionarà sobre temes tan diversos com les migracions, la relació entre el món urbà i el món rural o els models de producció artística.
 
Un documental de Saurines amb Pepa Plana
Guió i direcció: Elisenda Trilla Ferré
Muntatge i fotografia: Guillem Voltas Calbet
Realització: Oriol Gracià Carles
Música original: Marc Torner Làzaro
Disseny de so: Ernest Peral Cigüela
Una producció de SAURINES amb coproducció de TELEVISIÓ DE CATALUNYA

"Paradís pintat", espectacle de Pepa Plana