• La dimensió healthy
    Veure vídeo

    La dimensió healthy

    Des de ja fa uns anys, l'alimentació saludable ha esdevingut una moda, i sembla que ha arribat per a quedar-s'hi. Davant d'aquesta barreja entre informació i "postureig", la Marta intentarà obrir-se camí. Aquesta vegada, ho farà travessant portals interdimensionals màgics que la duran d'un escenari a un altre. El Lluís Quevedo ens parlarà de les revolucions alimentàries que van canviar el món. La gent del carrer haurà d'endevinar de quins productes parla la Marta tan sols llegint les etiquetes dels ingredients. Farem una reunió exclusiva amb influencers que es dediquen professionalment a la divulgació d'hàbits saludables i també organitzarem una reunió amb nutricionistes de nivell però provinents de diferents enfocaments. Descobrirem la coberta verda de l'Escola Pérez Iborra on els infants tenen cura d'un hort situat al terrat de l'Escola. La Marta visitarà les instal·lacions d'Heura, on farà una barbacoa amb la "carn" de proteïna vegetal que està capgirant el mercat. L'alta gastronomia també s'influeix del consum responsable i sostenible, per això visitem a la Laura Veraguas, una xef emergent a qui la Marta convenç perquè l'ajudi a preparar un menú especial per a un grup de famosos que ens confessaran perquè un dia van fer el clic i van canviar els seus hàbits o perquè, simplement, gaudeixen cuidant-se.

    Des de ja fa uns anys, l'alimentació saludable ha esdevingut una moda, i sembla que ha arribat per a quedar-s'hi. Davant d'aquesta barreja entre informació i "postureig", la Marta intentarà obrir-se camí. Aquesta vegada, ho farà travessant portals interdimensionals màgics que la duran d'un escenari a un altre. El Lluís Quevedo ens parlarà de les revolucions alimentàries que van canviar el món. La gent del carrer haurà d'endevinar de quins productes parla la Marta tan sols llegint les etiquetes dels ingredients. Farem una reunió exclusiva amb influencers que es dediquen professionalment a la divulgació d'hàbits saludables i també organitzarem una reunió amb nutricionistes de nivell però provinents de diferents enfocaments. Descobrirem la coberta verda de l'Escola Pérez Iborra on els infants tenen cura d'un hort situat al terrat de l'Escola. La Marta visitarà les instal·lacions d'Heura, on farà una barbacoa amb la "carn" de proteïna vegetal que està capgirant el mercat. L'alta gastronomia també s'influeix del consum responsable i sostenible, per això visitem a la Laura Veraguas, una xef emergent a qui la Marta convenç perquè l'ajudi a preparar un menú especial per a un grup de famosos que ens confessaran perquè un dia van fer el clic i van canviar els seus hàbits o perquè, simplement, gaudeixen cuidant-se.

  • No t'ho compro
    Veure vídeo

    No t'ho compro

    Un informatiu futurista ens avisa de les conseqüències alimentàries de la situació actual. Un cop tornem al present, com si es tractés d'una pel·lícula de Tarantino, la Marta emprèn un viatge a l'estil road movie per capítols, amb l'objectiu d'aclarir els dubtes sobre consum, decisions de compra o impacte mediambiental. La periodista Esther Vivas ens descobrirà el concepte de sobirania alimentària i constatarà que menjar és un acte polític. El divulgador Lluís Quevedo ens parlarà d'algunes paradoxes que amaguen coses que tenim tan assumides com que el cotxe elèctric és beneficiós o que embolcallar els aliments amb plàstic és un crim. Xerrarem amb una eminència de la Universitat de Harvard en neurologia: el doctor Álvaro Pascual Leone, per aprofundir en les decisions de compra, i de forma increïble, la Marta aconseguirà parlar de tu a tu amb el seu smartphone interpretat per l'actriu Judit Martín. Farem un experiment per saber si efectivament mengem pels ulls com diu el tòpic, i la instagramer Marta Sanahuja (Delicious Martha) ens donarà consells per fer la millor fotografia de menjar per penjar a les xarxes. També posarem el focus en les deixalles d'envasos i sabrem a peu de carrer si la gent té clar a quin contenidor va cada envàs. La Mar Barri, des de Lleida, demostra com la seva empresa és una de les més compromeses i sostenibles del país pel que fa a l'envasat dels aliments, i finalment, l'Eduard Costa, també conegut com l'Últim indi, interpretarà en directe el tema "Som fills de la terra".

    Un informatiu futurista ens avisa de les conseqüències alimentàries de la situació actual. Un cop tornem al present, com si es tractés d'una pel·lícula de Tarantino, la Marta emprèn un viatge a l'estil road movie per capítols, amb l'objectiu d'aclarir els dubtes sobre consum, decisions de compra o impacte mediambiental. La periodista Esther Vivas ens descobrirà el concepte de sobirania alimentària i constatarà que menjar és un acte polític. El divulgador Lluís Quevedo ens parlarà d'algunes paradoxes que amaguen coses que tenim tan assumides com que el cotxe elèctric és beneficiós o que embolcallar els aliments amb plàstic és un crim. Xerrarem amb una eminència de la Universitat de Harvard en neurologia: el doctor Álvaro Pascual Leone, per aprofundir en les decisions de compra, i de forma increïble, la Marta aconseguirà parlar de tu a tu amb el seu smartphone interpretat per l'actriu Judit Martín. Farem un experiment per saber si efectivament mengem pels ulls com diu el tòpic, i la instagramer Marta Sanahuja (Delicious Martha) ens donarà consells per fer la millor fotografia de menjar per penjar a les xarxes. També posarem el focus en les deixalles d'envasos i sabrem a peu de carrer si la gent té clar a quin contenidor va cada envàs. La Mar Barri, des de Lleida, demostra com la seva empresa és una de les més compromeses i sostenibles del país pel que fa a l'envasat dels aliments, i finalment, l'Eduard Costa, també conegut com l'Últim indi, interpretarà en directe el tema "Som fills de la terra".

  • Aliments sospitosos
    Veure vídeo

    Aliments sospitosos

    La Marta Vergés i el Lluís Quevedo es posen en la pell de dos policies al més pur estil de les pel·lícules de David Fincher per seguir la pista de tres aliments que son acusats de delinqüents: el sucre, el gluten i la llet. A través d'experts en aquests camps, els protagonistes s'entrevistaran amb informadors especialitzats. Gràcies a una dinàmica de grup, comprovarem si sabem quant de sucre amaguen alguns aliments.
    Aprendrem a fer unes postres dolces saludables amb el prestigiós pastisser Jordi Bordas, i de jurat, hi tindrem la Gessamí Caramés. Gaudirem del pa de debò amb un dels millors forners del món: el Jordi Morera. El Xevi Verdaguer, ens donarà tots els detalls sobre la intolerància a la llet. La dietista Mareva Gillioz proposarà un joc molt escatològic a la Marta, que fins i tot viatjarà a l'interior de l'estómac. El Xavi Cañellas ens donarà les claus per saber què és la microbiota. Farem un experiment emocional increïble sobre l'autoestima amb persones anònimes, i finalment, els investigadors Vergés i Quevedo acabaran la jornada reflexionant amb la música en directe de la Judit Neddermann.

    La Marta Vergés i el Lluís Quevedo es posen en la pell de dos policies al més pur estil de les pel·lícules de David Fincher per seguir la pista de tres aliments que son acusats de delinqüents: el sucre, el gluten i la llet. A través d'experts en aquests camps, els protagonistes s'entrevistaran amb informadors especialitzats. Gràcies a una dinàmica de grup, comprovarem si sabem quant de sucre amaguen alguns aliments. Aprendrem a fer unes postres dolces saludables amb el prestigiós pastisser Jordi Bordas, i de jurat, hi tindrem la Gessamí Caramés. Gaudirem del pa de debò amb un dels millors forners del món: el Jordi Morera. El Xevi Verdaguer, ens donarà tots els detalls sobre la intolerància a la llet. La dietista Mareva Gillioz proposarà un joc molt escatològic a la Marta, que fins i tot viatjarà a l'interior de l'estómac. El Xavi Cañellas ens donarà les claus per saber què és la microbiota. Farem un experiment emocional increïble sobre l'autoestima amb persones anònimes, i finalment, els investigadors Vergés i Quevedo acabaran la jornada reflexionant amb la música en directe de la Judit Neddermann.

Anar al contingut