Les receptes de "Cuines"

Síndria i meló: les receptes més refrescants amb els reis de l'estiu

La síndria i el meló es mengen a mossegades, però també amb cullera de sopa o de postres. T'animes a descobrir les possibilitats d'aquestes dues hortalisses estiuenques?
Anna Garcia Lozano
TEMA:
Consells de cuina
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

La síndria i el meló són, segurament, dos dels aliments que mai falten a les neveres durant l'estiu. Tot i que molts pensen que són fruites, en realitat són hortalisses, és a dir germanes de les carbasses, dels carbassons i dels cogombres. Totes dues són un remei fantàstic per fer passar la calor perquè ajuden a abaixar la temperatura corporal, aporten molta agua a l'organisme i, a més a més, són baixos en calories. Al "Tot es mou", Carme Ruscalleda n'ha explicat les bondats i ha donat idees per cuinar-les, conservar-les i aprofitar-les al màxim.

La síndria, per exemple, es pot tallar a talls grossos i congelar-los. Quan la volem menjar només cal treure'ls del congelador, ratllar-los i ja en tenim un deliciós sorbet. Una altra opció és guardar la pell blanca i una mica de polpa de la síndria i se'n fer-ne confitura o, fins i tot, uns encurtits. Totes dues opcions també es poden fer amb el meló, una hortalissa que admet diferents possiblitats per fer-ne cremes i sopes.

 

Receptes amb síndria i meló

 

1. ▶️  Tataki de síndria

Tataki de síndria
No totes les postres han de ser ensucrades. N'hi ha de sorprenents, de gust inesperat i que fan quedar bé. És el cas del tataki de síndria que en Marc Ribas va cuinar amb l'ajuda del Pep Plaza.

2. ▶️ ​ Gaspatxo de síndria

Gaspatxo de síndria

Síndria, pinyons, maduixots, menta, tomàquet… Ningú diria que amb aquests ingredients en Marc Ribas fa una de les sopes andaluses més famoses, el gaspatxo. Aixó sí, amb el seu toc especial.

 


3. ▶️ ​ Crumble de meló

Crumble de meló

El crumble és un plat típic de la cuina britànica. Es tradueix com a "engrunes". La Gessa ens prepararà una adaptació del crumble feta amb meló i sidra.


4. ▶️ ​ Crema picant de meló

Crema picant de meló
El meló es pot menjar de moltes maneres, i en Marc Ribas ens proposa que l'assaborim en un plat de cullera. Una crema freda molt aromàtica amb menta i gingebre per a persones que gaudeixen del menjar picant.


5. ▶️ ​ Sopa de meló amb pernil

Crema de meló amb pernil

Sota una cobertura de xocolata s'hi amaga un gelat molt original. Farcit de plàtan, pinya i coco. Si t'hi atreveixes, només has de seguir tots els consells de la Gessamí Caramés.

 

ARXIVAT A:
Consells de cuina

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut