
Ja és temporada d'espàrrecs: receptes per als addictes
Truita d'espàrrecs, espàrrecs bullits, crema d'espàrrecs, espàrrecs saltejats... Els espàrrecs els podem menjar de moltes maneres i ara estem en plena temporada. Recuperem sis receptes de Marc Ribas per gaudir-los en diferents formats
- TEMA:
- Consells de cuina
La primavera coincideix amb la temporada d'espàrrecs. Carme Ruscalleda ens explicava les particularitats de cada varietat d'espàrrec a "Tot es mou" -verds, bladers i blancs- i també algunes receptes que en podem fer i els trucs per cuinar-los.
I per què uns espàrrecs són verds i els altres, blancs? Marc Ribas ens ho explicava i també altres curiositats dels espàrrecs. Els blancs els coneixem, des de finals del segle XIX, quan van començar a enterrar els que tenien un calibre més gruixut perquè no els toqués el sol i quedessin molt més blancs. En Marc també explica tot el que cal saber dels espàrrecs verds i dels de marge, els més salvatges. Sobretot, la gran diferència entre uns i altres és el sabor. Els blancs el tenen més subtil mentre que els més salvatges, més fort. I també fa una mica d'història... dels espàrrecs, sí. Es veu que els egipcis ja en menjaven, però que els romans en van ser els grans consumidors.
De fet, d'espàrrecs verds a les botigues, en trobem gairebé tot l'any però a la primavera, i fins a finals de maig, és el moment de l'espàrrec blanc de l'hort (no el que hi ha dins els pots de vidre o les llaunes). Per conèixer com es conreen, a "Cuines", Marc Ribas va visitar l'explotació del productor Joan Torras al Parc Agrari del Baix Llobregat. Amb ell, que encara llaura els camps amb cavall, vam descobrir com tot allò que no sabíem de l'espàrrec de Gavà.
Nou receptes per als fans dels espàrrecs

Les receptes més senzilles poden ser les més saboroses. Gessamí Caramés ens proposa uns espàrrecs amb cansalada que ens sorprendran.

En Marc Ribas demostra que amb molt pocs ingredients es pot fer una autèntica meravella. És el cas d'aquesta truita que porta ous, mongetes del ganxet i espàrrecs de marge.

Hi ha plats que són bons i, a més a més, fan festa. És el cas dels flams de verdures. Marc Ribas en fa un amb una llauna d'espàrrecs i l'acaba amb una mussolina d'all.

Carxofes i espàrrecs. Unim dos productes de temporada per fer una pizza espectacular.

Una pizza diferent, amb costellam de porc i espàrrecs.

Una saborosa crema d'espàrrecs de Marc Ribas amb dos ingredients convidats: una mica de pernil i vi blanc. Al final, uns pinyons torrats li donen el toc diferencial.

Una recepta de contrast de colors i de sabors. El toc final del Marc? Uns espàrrecs arrebossats que hi pots posar a sobre.

Quan és temporada d'espàrrecs blancs, s'ha d'aprofitar. Marc Ribas proposa un plat molt gustós i senzill: espàrrecs amb salsa holandesa i safrà.

Una barreja de mar i muntanya en forma de crema. És el que ens proposa Marc Ribas amb aquesta crema d'espàrrecs i marisc que porta musclos i llagostins.
- ARXIVAT A:
- Consells de cuina