El segon repte d'en Marc Ribas a "Cuines al límit" és també una família nombrosa, però aquest cop no són vegetarians. Sí que tenen, però, un parell de particularitats: una intolerància a la lactosa, diversitat de gustos i que la mare intenta seguir una dieta concreta per a la pràctica d'esport. En funció del que tenen a la nevera i al rebost, en Marc ha decidit el menú següent: Primer: Amanida de patata Segon: Pollastre marinat Postre: Crema sabaiona de postres Al vídeo del programa podeu veure com se'n surten en Marc i la família Aquí recollim cinc trucs que et sorprendran i que en Marc ha fet i explicat durant l'elaboració de la recepta.   Patata al caliu al microones Per a l'amanida alemanya, i tenint en compte que parlem de cuines al límit i que tenim només 20 minuts per a tot el menú, en Marc fa les patates al microones.  Les renta amb la pell, les embolica en paper de cuina, les posa en un tàper, i al microones 9 minuts. Compte que al treure-les cremaran molt, i caldrà tallar-les a rodanxes generoses (amb la pell inclosa) i cap a l'amanida! El tipus de patata ideal per a aquesta amanida, per fer-la d'aquesta manera i per menjar amb pell, és la nova del tipus ratte o monalisa.   Una ceba que no pica La ceba és un ingredient que es fa servir molt a la nostra cuina, tant cuita com tendra. En aquest cas la posarem a l'amanida alemanya. A casa dels Giralt-Marbà als nens no els acaba d'agradar el gust picant de la ceba, i en Marc ens explica com treure'n aquesta fortor de manera ràpida i fàcil. Tallem la ceba molt primeta i la deixem reposar en un bol amb aigua i el suc d'una llimona. També es pot fer amb llima o una mica de vinagre. Al cap d'una estona, traiem la ceba de l'aigua i la posem a l'amanida. Hi reconeixerem el gust de la ceba, però no picarà.     El pit de pollastre et resulta eixut? El pit de pollastre pot quedar una mica eixut. La proposta d'en Marc és marinar-lo amb espècies, i d'aquesta manera quedarà lligat i gustós. Un cop el pit de pollastre és a la paella trossejat, amb el foc ben fort, hi afegim les espècies i una mica de llet perquè emulsioni i quedi tot ben lligat.     Llet al pollastre? Soc intolerant a la lactosa... La Sandra, mare de la família Giralt-Marbà, és intolerant a la lactosa, però no hi haurà cap problema si la llet es cou. Per això, amb el foc ben fort, els daus de pollastre que ja porten una estona a la paella i amb la mescla d'espècies, en Marc hi afegeix una mica de llet. D'aquesta manera aconseguim lligar el plat i sense problemes per als intolerants.   El gingebre, congelat Al pollastre marinat amb espècies, en Marc hi afegeix gingebre ratllat. Però, per fer-ho, té el gingebre congelat, d'una peça, al congelador. D'aquesta manera es ratllarà més fàcilment, amb l'escalfor de la paella i ratllant-lo fi es descongelarà a l'instant i aprofitarem més el producte. A més, ens resultarà molt més fàcil netejar el ratllador, ja que no quedaran fibres entre els orificis de l'estri.    T'atreveixes amb la recepta? I a fer-la en només 20 minuts? En Marc i la família Giralt-Marbà se n'han sortit, i tu?