• Suflé de pèsols i pernil
    Veure vídeo

    Suflé de pèsols i pernil

    Si els tempos a la cuina són importants, quan fem suflé, aquest temps és la clau. És un dels plats més efímers i alhora precisos de la cuina, però això no vol dir que sigui difícil. Cal seguir les normes i tenir-ho tot apunt per saber aprofitar el moment quan arribi perquè tot el que puja, baixa.

    Si els tempos a la cuina són importants, quan fem suflé, aquest temps és la clau. És un dels plats més efímers i alhora precisos de la cuina, però això no vol dir que sigui difícil. Cal seguir les normes i tenir-ho tot apunt per saber aprofitar el moment quan arribi perquè tot el que puja, baixa.

  • Coca de Sant Joan amb trufa
    Veure vídeo

    Coca de Sant Joan amb trufa

    En Marc Ribas cuina amb la seva filla Ona, per fer una coca de Sant Joan amb trufa.

    En Marc Ribas cuina amb la seva filla Ona, per fer una coca de Sant Joan amb trufa.

  • Empedrat de vedella
    Veure vídeo

    Empedrat de vedella

    Madurar la carn és un procés que fan alguns carnissers per assecar-la una mica i trencar-ne les fibres. D'aquesta manera, el gust queda més concentrat, i la textura, més melosa. Avui farem una maduració aprofitant la nevera de casa.

    Madurar la carn és un procés que fan alguns carnissers per assecar-la una mica i trencar-ne les fibres. D'aquesta manera, el gust queda més concentrat, i la textura, més melosa. Avui farem una maduració aprofitant la nevera de casa.

  • Ramen de calamar
    Veure vídeo

    Ramen de calamar

    El ramen és una sopa amb fideus i verdures molt típica de l'Orient llunyà. En fem una versió simplificada però amb molt d'umami i a més farem un "trompe-l'oeil" amb uns fideus de calamar.

    El ramen és una sopa amb fideus i verdures molt típica de l'Orient llunyà. En fem una versió simplificada però amb molt d'umami i a més farem un "trompe-l'oeil" amb uns fideus de calamar.

  • Pebrots del piquillo amb brandada
    Veure vídeo

    Pebrots del piquillo amb brandada

    Un plat clàssic que fem sense apartar-nos gaire del receptari tradicional més pròxim a la cuina francesa.

    Un plat clàssic que fem sense apartar-nos gaire del receptari tradicional més pròxim a la cuina francesa.

  • Amanida d'api
    Veure vídeo

    Amanida d'api

    Les amanides són un gènere en si mateix. Sovint són un plat força improvisat, fet amb "el que trobem a la nevera". Però també hi ha amanides que estan molt ben documentades, com l'amanida Waldorf. Avui farem una Waldorf amb el que trobem a la nevera.

    Les amanides són un gènere en si mateix. Sovint són un plat força improvisat, fet amb "el que trobem a la nevera". Però també hi ha amanides que estan molt ben documentades, com l'amanida Waldorf. Avui farem una Waldorf amb el que trobem a la nevera.

  • Borratxo de prunes al cava
    Veure vídeo

    Borratxo de prunes al cava

    A la cuina els sabors són molt importants. Això és evident, però a vegades se'ns escapa la importància de les textures. Avui farem unes postres de gust potent i adult, però on jugarem molt amb les textures. Fem un borratxo al cava amb un punt cruixent.

    A la cuina els sabors són molt importants. Això és evident, però a vegades se'ns escapa la importància de les textures. Avui farem unes postres de gust potent i adult, però on jugarem molt amb les textures. Fem un borratxo al cava amb un punt cruixent.

  • Guacamole amb natxos de iuca
    Veure vídeo

    Guacamole amb natxos de iuca

    La iuca serveix per a moltes més coses que per menjar bullida o estofada. Avui ens servirà per fer uns natxos que acompanyarem de guacamole i pernil ibèric.

    La iuca serveix per a moltes més coses que per menjar bullida o estofada. Avui ens servirà per fer uns natxos que acompanyarem de guacamole i pernil ibèric.

  • Crema de carbassó i bacallà
    Veure vídeo

    Crema de carbassó i bacallà

    La crema de carbassó és, segurament, la crema de verdures que més es fa a les cases. Però si en comptes de bullir el carbassó, el passem pel forn, la paella i l'hidratem amb una mica de caldo de bacallà, veureu que aquesta crema es convertirà en una supercrema.

    La crema de carbassó és, segurament, la crema de verdures que més es fa a les cases. Però si en comptes de bullir el carbassó, el passem pel forn, la paella i l'hidratem amb una mica de caldo de bacallà, veureu que aquesta crema es convertirà en una supercrema.

  • Estofat de vedella i porc
    Veure vídeo

    Estofat de vedella i porc

    Fem un estofat com cal, amb xup-xup, bones carns i un punt avinagrat en servir-lo.

    Fem un estofat com cal, amb xup-xup, bones carns i un punt avinagrat en servir-lo.

  • Empedrat de mongetes i cloïsses
    Veure vídeo

    Empedrat de mongetes i cloïsses

    Busqueu noves idees per fer-vos la carmanyola? Aquí teniu una bona opció: empedrat de mongetes del ganxet i cloïsses, amb un amaniment ben refrescant.

    Busqueu noves idees per fer-vos la carmanyola? Aquí teniu una bona opció: empedrat de mongetes del ganxet i cloïsses, amb un amaniment ben refrescant.

  • Macedònia especiada
    Veure vídeo

    Macedònia especiada

    Fem una macedònia especial, tan especial que la fem especiada.

    Fem una macedònia especial, tan especial que la fem especiada.

  • Verat a la llauna
    Veure vídeo

    Verat a la llauna

    Un peix blau excel·lent cuinat d'una manera que conserva totes les propietats. Una recepta senzilla, gustosa, nutritiva i saludable.

    Un peix blau excel·lent cuinat d'una manera que conserva totes les propietats. Una recepta senzilla, gustosa, nutritiva i saludable.

  • Strogonoff de porc
    Veure vídeo

    Strogonoff de porc

    Fem aquest clàssic de la cuina russa però obviant la salsa agra i introduint-hi la carn de porc.

    Fem aquest clàssic de la cuina russa però obviant la salsa agra i introduint-hi la carn de porc.

  • Amanida de faves i bacallà
    Veure vídeo

    Amanida de faves i bacallà

    Les faves no tenen una temporada gaire llarga i van bé tant per fer un estofat com per fer una amanida. Avui farem una amanida de faves amb bacallà que, a més de ser un plat molt equilibrat, ens podrem endur a l'oficina o de pícnic.

    Les faves no tenen una temporada gaire llarga i van bé tant per fer un estofat com per fer una amanida. Avui farem una amanida de faves amb bacallà que, a més de ser un plat molt equilibrat, ens podrem endur a l'oficina o de pícnic.

Anar al contingut