Bunyols de lluç, arengada i bacallà
Bunyols de lluç, arengada i bacallà
Les receptes del "Cuines"

Bunyols salats: no cal esperar a les postres per menjar-ne

Som uns enamorats dels bunyols i per això farem el possible perquè aquesta massa poc definida i fregida es pugui gaudir abans d'arribar a les postres. Uns quants bunyols fets amb farciments salats, perquè la Quaresma pot ser molt saborosa

En teoria si una cosa és un bunyol (o brunyol), és que no ha sortit gaire bé. És el que en castellà en diuen un "churro". Però a la cuina, els bunyols tenen la seva raó de ser. Són formes no gaire definides d'una massa que es fregeix i n'hi ha de dolços i de salats. En un article anterior vam proposar fer-vos una llista de dolços. Avui us passem els salats.
 

Receptes de bunyols salats
 

 

Bunyols d'arengada

Uns bunyols gustosos i amb un crec-crec saludable. Les nous són riques en greixos saludables i també en vitamina E, nutrients importants per a la salut cardiovascular.

 

Bunyols d'arengada

Menjar arengada o bacallà és tan de Quaresma com fer bunyols. Segons la tradició catòlica, quan estava prohibit menjar carn es podia substituir per peix, i per això l'arengada, un peix que es conserva amb facilitat i sense necessitat de fred, guanyava protagonisme a la cuina d'interior. Fem uns bunyols d'arengada.
 

Bunyols de lluç

Si encara hi ha gent que gosa dir que no li agrada el peix, és possible que el puguem portar cap al nostre terreny si li preparem uns bunyols de lluç. Són sense espines, fregits, amb poca feina i bon sabor. Els baby-boomers van acostumar-se a menjar peix amb el lluç empanat.
 

Bunyols de bacallà

Després dels bunyols de vent, aquests són els bunyols més famosos de la gastronomia catalana. Ja hem dit moltes vegades que el bacallà és el porc del mar, perquè l'aprofitem tot, des de la tripa fins a la galta.
 

Bunyols de coliflor

Inspirats en els bunyols de bacallà, l'Ada Parellada ens proposa uns bunyols de coliflor que agradaran a tothom. Són cruixents, cremosos i saborosos.

 

 

ARXIVAT A:
Consells de cuina
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut