Un menú festiu per a la revetlla

12 receptes per a la nit de Cap d'Any recomanades pel Marc Ribas

El presentador de les campanades selecciona dotze plats perquè configuris el teu menú festiu per a la revetlla.
Actualitzat
TEMA:
Receptes de Nadal
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Engegar/AturarSilenciarPujar el volumDisminuir el volumInstruccions per interactuar amb el player
imatge

Mentre Helena Garcia Melero i Marc Ribas presenten les campanades de TV3, a casa estaràs recollint elogis del menú que has preparat seguint les recomanacions del xef de "Cuines". Marc Ribas proposa aquestes 12 receptes. Són plats principals que poden seguir un pica-pica d'aperitius. Amb quin plat et quedes?

Un plat que és el rei "vintage" a la cuina, això sí, amb un ingredient d'origen oriental.

El pernil de Yule és el menjar amb què els bàrbars celebraven el solstici d'hivern. Es tracta d'una pota de porc cuita al forn. Això va anar mutant fins a convertir-se en el pernil de Nadal que ara es fa a les cuines anglosaxones. Per una qüestió de volum, en Marc fa una espatlla. És l'espatlla de Nadal.

La carn madurada és aquella que després de passar per l'escorxador ha estat uns dies en una cambra de maduració. Té un gust una mica més fort i és més melosa. En Marc ens la cuinarà amb crosta i així la tindrem cruixent per fora i tendra per dins. A més, aprofitarà l'ocasió per viatjar fins a Avinyó, on maduren la carn de porc ral.

Sempre ens imaginem el salmó fumat amb unes torrades i mantega. Doncs aquesta versió la farem al forn.

El Baix Llobregat a escena, amb dos dels seus productes estrella: el pollastre Pota Blava i les carxofes.

Aquesta cocció és senzilla i, ja ho veureu, dona resultats sofisticats!

Una delícia pedestre, mai més ben dit. I l'acompanyem amb un producte nascut de la terra.

Èxit assegurat amb aquesta recepta, en què maridarem el gall amb la beguda estrella de Cap d'Any: el cava!

Una carn gustosa presentada amb una combinació de gustos.

Aquest plat empordanès de mar i muntanya és un plat de festa: fem pollastre de pagès amb gambes de Palamós.

No cal comprar sempre els torrons i les neules, els podem fer.

Hi ha torró cruixent i torró tou i després hi ha cuiners que del tou en fan un cruixent. Aquesta és la idea d'en Marc: partir del clàssic torró tou i fer-ne unes postres cruixents.

ARXIVAT A:
Receptes de Nadal

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS