Aviat a TV3

Comença el rodatge de "Tabús", el nou programa de David Verdaguer

"Tabús" és l'adaptació catalana d'un espai d'èxit de la televisió pública belga que assumeix el repte de trencar tabús sobre persones de les quals se suposa que no hem de riure
TEMA:
Televisió
Comença el rodatge de "Tabús", el nou programa de David Verdaguer que trenca tabús sobre persones de les quals se suposa que no hem de riure
Comença el rodatge de "Tabús", el nou programa de David Verdaguer que trenca tabús sobre persones de les quals se suposa que no hem de riure

Comencen les gravacions del programa "Tabús", l'adaptació catalana d'un espai amb molt d'èxit a la televisió pública belga Eén que assumeix el repte de trencar tabús sobre persones de les quals se suposa que no hem de riure. Presentat per l'actor David Verdaguer, el programa dona visibilitat a persones que no acostumen a rebre gaire atenció als grans programes d'entreteniment, com són les persones que tenen una discapacitat física, invidents o que tenen una malaltia terminal.

La gravació es fa en una casa de l'Alt Empordà, on David Verdaguer ha convidat quatre persones amb diferents graus d'obesitat a passar una setmana amb ell i han parlat dels tabús al voltant d'aquest tema. Els protagonistes expliquen com se senten, si hi ha estereotips al voltant de l'obesitat i si ells creuen que es confirmen o que cal trencar-los. A més, parlen de com consideren que els mira i els tracta la societat. Viuen una setmana de convivència real on es comparteixen xerrades durant els diferents àpats del dia, i hi ha moments per conversar amb cadascun dels testimonis per conèixer la seva història personal i el seu punt de vista. També s'hi fan activitats, com ballar swing i bachata.

El rodatge s'allargarà fins al gener i dos mesos després, durant el mes de març, en David tornarà a reunir els seus hostes al teatre, amb amics, familiars i associacions relacionades amb cada tema tabú que tractem, i oferirà un monòleg d'humor sobre el que ha après durant la setmana de convivència.

"Tabús" és un format original belga emès a la televisió pública Eén i distribuït per Lineup Indústries que s'ha convertit en l'estrena d'entreteniment més exitosa de la història del canal i on ha generat un impacte social molt positiu. A Bèlgica ha renovat per a una segona temporada, s'ha adaptat a Austràlia, Suïssa i el Canadà i altres territoris ja n'estan preparant la seva versió. El potencial del format també es reflecteix en el fet que té opcions en 13 països més. "Tabús" ha estat nominat a un Premi Emmy Internacional en la categoria de millor "non-scripted entertainment" (programa d'entreteniment), premi que es farà públic dilluns vinent.

L'adaptació catalana de "Tabús" és una producció en col·laboració amb El Terrat i constarà de nou programes que es podran veure l'any vinent.

 

ARXIVAT A:
Televisió