Pèsols i faves
En aquest capítol sembrem pèsols i faves, dues lleguminoses que es conreen des de fa milers d'anys.
Préssecs
Ens desplacem al Papiol per parlar del préssec, la fruita de la longevitat.
Albergínies
La protagonista és l'albergínia, un vegetal originari de l'Índia però que ha arrelat fortament a la Mediterrània.
Enciam i escarola
Parlem de l'enciam i l'escarola, dues parentes omnipresents a les nostres amanides.
Taronges i mandarines
Ens desplacem a Alcanar per parlar de taronges i mandarines, les reines de la fruita d'hivern.
Oliva
Ens desplacem a les Borges Blanques per collir olives i mostrar el procés de producció de l'oli.
Carbassa
La carbassa és la més majestuosa de les hortalisses i la protagonista d'aquest programa.
Ametlles
Ens desplacem a Vilaplana per parlar d'ametlles, les reines de les salses i de la rebosteria a la nostra cuina.
Mongetes tendres i fesols
Parlem de la mongeta, ja sigui tendra o seca, una de les lleguminoses més consumides arreu del món.
Carxofes
Ens desplacem al Prat de Llobregat per parlar de carxofes amb el pagès Antoni Torres.
Herbes aromàtiques
Sembrem, conreem i olorem herbes aromàtiques, les plantes que donen més gust a les nostres receptes.
Pastanagues
Parlem de pastanagues, un vegetal tan popular que fins i tot té un museu.
Raïm i panses
Els protagonistes d'aquest programa són el raïm i les panses, un conreu molt tradicional i popular a Catalunya.
Pebrots
En aquest capítol, una hortalissa omnipresent i amb mil formes, mides, gustos i colors: el pebrot.
Nous
Ens desplacem a Crespià per descobrir el conreu de la noguera i el seu fruit, la nou.