• El cos combatiu
  Veure vídeo

  El cos combatiu

  La Xènia és la rapera Aradia de Nit. Ella ens narra en primera persona la seva experiència després d'haver estat víctima de la violència masclista. Explica com va anar caient en una espiral de violència que la va portar a patir un gran risc vital. La música rap la va ajudar per recuperar-se de tant de dolor i, a la vegada, convertir-se en una activista feminista.

  La coreògrafa Aina Lanas ha treballat amb el seu equip en la creació de diferents formes d'expressar, a través de la dansa, la violència quotidiana que va patir la Xènia. Aprofitant els escenaris naturals de Sabadell la companyia de dansa metaforitza i empodera el viatge emocional de la Xènia.

  La Xènia és la rapera Aradia de Nit. Ella ens narra en primera persona la seva experiència després d'haver estat víctima de la violència masclista. Explica com va anar caient en una espiral de violència que la va portar a patir un gran risc vital. La música rap la va ajudar per recuperar-se de tant de dolor i, a la vegada, convertir-se en una activista feminista. La coreògrafa Aina Lanas ha treballat amb el seu equip en la creació de diferents formes d'expressar, a través de la dansa, la violència quotidiana que va patir la Xènia. Aprofitant els escenaris naturals de Sabadell la companyia de dansa metaforitza i empodera el viatge emocional de la Xènia.

 • El cos inclusiu
  Veure vídeo

  El cos inclusiu

  El Juan Campayo, un talentós guitarrista de flamenc, va ser víctima d'un greu accident de trànsit que va transformar radicalment la seva prometedora carrera musical. Va estar a prop de la mort, però va decidir lluitar i viure. Avui és un músic que fa servir un sol braç per tocar una guitarra especial de 48 cordes feta expressament per a ell. Aquesta és una història de persistència i superació per perseguir els somnis.

  Liant la Troca és un col·lectiu de dansa integrada, dirigit pel Jordi Cortés. El grup està format per persones amb diferents capacitats, tant artístiques com motrius. Els ballarins expressen el viatge del Juan exposant els seus propis viatges de lluita, que qüestionen conceptes com la discapacitat i la segregació. Aquesta és una proposta artística innovadora que no deixarà ningú indiferent.

  El Juan Campayo, un talentós guitarrista de flamenc, va ser víctima d'un greu accident de trànsit que va transformar radicalment la seva prometedora carrera musical. Va estar a prop de la mort, però va decidir lluitar i viure. Avui és un músic que fa servir un sol braç per tocar una guitarra especial de 48 cordes feta expressament per a ell. Aquesta és una història de persistència i superació per perseguir els somnis. Liant la Troca és un col·lectiu de dansa integrada, dirigit pel Jordi Cortés. El grup està format per persones amb diferents capacitats, tant artístiques com motrius. Els ballarins expressen el viatge del Juan exposant els seus propis viatges de lluita, que qüestionen conceptes com la discapacitat i la segregació. Aquesta és una proposta artística innovadora que no deixarà ningú indiferent.

 • El cos rebutjat
  Veure vídeo

  El cos rebutjat

  La Lolita Bosch és una escriptora catalana i activista per la pau, d'una activitat prolífica, amb més de 80 llibres publicats i nombrosos premis. Amb el seu llibre "La ràbia" converteix en novel·la el seu patiment escolar durant la seva adolescència, dels 14 al 17 anys.

  Els Iron Skulls és un col·lectiu de dansa resident a Barcelona, amb projecció internacional, que amb el Theatrical Breaking, on fusionen el breakdance, el hip-hop, la dansa contemporània i el butoh, proposen una reflexió sobre el dolor que el bullying genera dia a dia als escolars. Les seves coreografies utilitzen de manera impactant alguns dels llocs més emblemàtics de Girona.

  La Lolita Bosch és una escriptora catalana i activista per la pau, d'una activitat prolífica, amb més de 80 llibres publicats i nombrosos premis. Amb el seu llibre "La ràbia" converteix en novel·la el seu patiment escolar durant la seva adolescència, dels 14 al 17 anys. Els Iron Skulls és un col·lectiu de dansa resident a Barcelona, amb projecció internacional, que amb el Theatrical Breaking, on fusionen el breakdance, el hip-hop, la dansa contemporània i el butoh, proposen una reflexió sobre el dolor que el bullying genera dia a dia als escolars. Les seves coreografies utilitzen de manera impactant alguns dels llocs més emblemàtics de Girona.

 • El cos en construcció
  Veure vídeo

  El cos en construcció

  Enzo Fontcuberta, influencer transgènere, relata el seu procés de decisió per a realitzar la seva transformació de gènere i els diferents suports i dubtes que li van anar sorgint durant el seu viatge. La seva infància sota una cultura binària i com va anar trobant les respostes per aconseguir la seva pròpia identitat. Els Escultores del Aire, liderats per Mai Rojas i Raffaella Crapio, conjuguen el teatre físic i la dansa per expressar les emocions de l'Enzo i el seu procés d'identitat sexual. Amb una posada en escena als carrers de Barcelona, les coreografies s'integren amb la ciutat com un personatge més.

  Enzo Fontcuberta, influencer transgènere, relata el seu procés de decisió per a realitzar la seva transformació de gènere i els diferents suports i dubtes que li van anar sorgint durant el seu viatge. La seva infància sota una cultura binària i com va anar trobant les respostes per aconseguir la seva pròpia identitat. Els Escultores del Aire, liderats per Mai Rojas i Raffaella Crapio, conjuguen el teatre físic i la dansa per expressar les emocions de l'Enzo i el seu procés d'identitat sexual. Amb una posada en escena als carrers de Barcelona, les coreografies s'integren amb la ciutat com un personatge més.

 • El cos sense refugi
  Veure vídeo

  El cos sense refugi

  La Nadia Ghulam és una refugiada afganesa i activista que va arribar a Catalunya l'any 2006, fugint del règim talibà de l'Afganistan, que des del 2021 torna a governar aquell país. Ens explica la seva experiència de néixer en un país en guerra durant molts anys, la seva infància a Kabul, com va sobreviure fent-se passar per un home per alimentar la seva família, els seus desitjos de créixer en llibertat i estudiar i, sobretot, el seu coratge fins que va arribar a Barcelona, on va ser acollida per una família catalana.
  El coreògraf Thomas Noone i la seva companyia proposen un viatge metafòric pels moments més emocionals de la vida de la Nadia, dibuixant amb la dansa una profunda reflexió sobre la lluita contra l'opressió i la superació de les dificultats.

  La Nadia Ghulam és una refugiada afganesa i activista que va arribar a Catalunya l'any 2006, fugint del règim talibà de l'Afganistan, que des del 2021 torna a governar aquell país. Ens explica la seva experiència de néixer en un país en guerra durant molts anys, la seva infància a Kabul, com va sobreviure fent-se passar per un home per alimentar la seva família, els seus desitjos de créixer en llibertat i estudiar i, sobretot, el seu coratge fins que va arribar a Barcelona, on va ser acollida per una família catalana. El coreògraf Thomas Noone i la seva companyia proposen un viatge metafòric pels moments més emocionals de la vida de la Nadia, dibuixant amb la dansa una profunda reflexió sobre la lluita contra l'opressió i la superació de les dificultats.

Anar al contingut