Valor afegit - 11/06/2014

Més confiança, més consum

L'índex de confiança dels consumidors s'ha doblat en un any i ja fa nou mesos que augmenta el consum de les llars. Es compren més cotxes, més telèfons intel·ligents, més roba... I se surt més a menjar fora de casa. La classe mitjana que ha pogut mantenir la feina durant la crisi, però que va frenar amb sec les despeses... està començant a gastar?

Longchamp, més luxe al passeig de Gràcia

L'última firma de luxe s'acaba d'instal·lar al gran carrer comercial de la Barcelona turística després de deu anys esperant el local adequat. Parlem amb el màxim responsable d'aquesta empresa familiar de marroquineria, coneguda per les seves bosses, que ha aconseguit doblar la facturació durant els últims cinc anys a pesar de la crisi.

100 anys de la Primera Guerra Mundial

Iniciem una sèrie de tres reportatges d'història econòmica de Gil Toll sobre la Primera Guerra Mundial. En aquest primer reportatge abordem el caràcter industrial d'una guerra que va respondre a les tensions econòmiques d'Alemanya, un país que havia arribat tard al repartiment colonial de les potències europees. El final de la guerra va suposar un enorme endeutament sobretot amb els Estats Units, convertit des d'aleshores en la primera potència mundial. Els deutes dels alemanys no es van acabar de pagar i van ser la causa del període d'hiperinflació que tantes conseqüències va tenir en la història d'Alemanya i, de retruc, en la de tot Europa.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3