TOTS ELS PROGRAMES

S'han trobat 244 resultats.

 • Valor afegit - 27/11/2018
  Veure vídeo

  Valor afegit - 27/11/2018

  QUAN EL CONSUMIDOR TREBALLA PER A L'EMPRESA A plató entrevistarem a la directora del documental, Cossima Dannoritzer, amb qui entrarem en el detall, amb exemples concrets, de feines que ens fan fer als consumidors, i que abans feien professionals de sector: gestions bancàries, gestionar bitllets i reserves turístiques, muntar mobles .... I ho calcularem en base al cost en euros de les nostres hores personals. Es tracta de quantificar el treball dels consumidors coma "treballadors parcials" de les empreses. PER ON S'ESCOLA EL TEMPS? Més enllà del nostre paper coma consumidors/treballadors, el temps se'ns escola per molt llocs. La vida de les persones es divideix a grans trets entre 8 hores per dormir, 8 hores per treballar i 8 per dedicar al temps lliure, la família, els amics. Incidim en cadascuna d'aquestes parts per veure com gestionar millor el nostre temps. Anem a una pime premiada per la seva bona gestió que ens explica com han millorat la gestió més eficient del temps, sense afectar les condicions de treball. Anem a la clínica del son del grup Teknon per veure com podem millorar les nostres hores de descans. I parlem amb professors de la UOC per mirar de tenir més temps per un mateix: bàsicament parlem de la desconnexió digital tant de la feina i com de les xarxes socials

 • Valor afegit - 23/10/2018
  Veure vídeo

  Valor afegit - 23/10/2018

  Descobrint els avantatges de la diversitat Com es veu en el documental "En femme", un dels factors que més pesa entre els transsexuals en el moment de decidir "sortir de l'armari" és el laboral: la por que t'acomiadin o et canviïn de feina perquè estàs fent un treball de cara al públic; la por a un tracte discriminatori per part dels caps, o dels mateixos companys de feina, etc. Per evitar aquestes situacions, a Catalunya tenim una de les lleis antidiscriminació de les persones LGTBI més avançades d'Europa. Es va aprovar el 2014, però les empreses han tardat a adaptar-s'hi. És justament ara, aquest últim any, quan s'ha accelerat l'interès pel tema. I també multinacionals espanyoles com Telefónica, Santander o Inditex. Coneixerem la història de la Tina Recio, agent cívica de BSM, que va tenir un complicat però reeixit procés de trànsit de gènere, sense haver de canviar ni de feina ni d'empresa. I també, entre d'altres, la de l'Álvaro, gai, que treballa en una empresa, la consultora immobiliària Idealista.com, que defensa els valors LGTBI des del moment de la seva fundació. La majoria d'experts coincideix que la inclusió de gènere no és només justa, i ho diu la llei, sinó que amplia les possibilitats de negoci de les empreses.

 • Valor afegit - La crisi que va canviar les nostres vides
  Veure vídeo

  Valor afegit - La crisi que va canviar les nostres vides

  Deu anys després de la crisi de Lehman Brothers, què ha canviat? Pot tornar a passar un desastre econòmic i financer com aquell? A Catalunya vam patir les pitjors retallades des de la democràcia: ho hem recuperat tot? I què se'n ha fet del famós canvi de model econòmic, el del totxo i el turisme, que tant es va pregonar quan va venir la recessió. No estem tornant a les mateixes?. Valor Afegit fa un viatge pel temps i l'espai a la recerca de respostes : Hem anat a Wall Street, i ens parlen treballadors i experts que van viure la crisi, i que analitzen el bo i el dolent d'aquests deu anys. Però també hem anat fins a Norfolk, Virgínia, per conèixer el testimoni d'un dels milers de persones que encara avui en dia estan sent expulsades de casa seva per culpa de les males pràctiques financeres de bancs i financeres. Viatgem també per Europa, perquè de la crisi de Lehman es va passar a la crisi de l'euro i dels països del sud. Un dels que van ser intervinguts per la troika europea va ser Portugal. Ara, uns anys després, hi hem tornat perquè ens pot donar idees de com sortir de l'austeritat sense drames. Això, amb un govern de coalició de totes les esquerres, crític amb els dogmes de la troica europea. L'impacte de Lehman i la crisi europea es van viure a Catalunya en dos fronts: el financer i el social. Hem reunit als dos primers consellers d'Economia de la crisi, Antoni Castells i Andreu Mas-Colell, per analitzar com ho van gestionar . I també entrevistem al conseller actual, Pere Aragonès, per saber quan es podrà recuperar tot el que han perdut en els darrers anys el treballadors i els usuaris dels serveis públics. Coneixerem també la veu dels qui reclamen la fi definitiva de la contenció de despeses. I als carrers de Catalunya analitzem si hem superat definitivament aquell model econòmic del totxo i els cambrers que ens va portar la bombolla i el seu esclat.

 • Valor afegit - 21/08/2018
  Veure vídeo

  Valor afegit - 21/08/2018

  Amazonització del comerç Obsolescència Informàtica per a tothom

 • És sostenible el turisme que estem rebent?
  Veure vídeo

  És sostenible el turisme que estem rebent?

  "És sostenible el turisme que estem rebent, i també el que estem fent nosaltres, quan viatgem? Fem un viatge pels principals problemes que planteja l'èxit d'aquest sector: l'afectació al medi ambient, la precarietat laboral, la sobreexplotació del territori.... Però també abordem les possibles solucions: posar límits a l'arribada de turistes? Tancar platges? Fer rutes alternatives? Limitar hotels i pisos turístics ? S'ha d'apujar la taxa turística? En què s'ha d'invertir la seva recaptació? Entrevista debat sobre les possibles sol.lucions al turisme de masses, amb el director general de Barcelona Global, Mateu Hernandez, i el vicepresident de la FAVB, Albert Recio. I un reportatge sobre turisme i salut a La Cerdanya."

 • Valor afegit - 10/07/2018
  Veure vídeo
 • Valor afegit - 05/06/2018
  Veure vídeo

  Valor afegit - 05/06/2018

  "Immigrants, els refugiats econòmics" Després del "Sense ficció" sobre els camps de refugiats 'Refugiats: un negoci a l'alça', a "Valor afegit" ens endinsem en els 'refugiats econòmics', els immigrants que arriben a casa nostra fugint sovint de la misèria als seus països. Són una amenaça o una oportunitat per a l'economia? Són gent més emprenedora que els mateixos autòctons? S'integren en la comunitat que els acull o van a la seva? Ens hem endinsat en el que està fent la comunitat pakistanesa al barri de Sant Antoni, a Barcelona, dins d'un programa innovador, a escala europea, que intenta integrar-los en les xarxes econòmiques i socials del barri.

 • Valor afegit - 27/03/2018
  Veure vídeo

  Valor afegit - 27/03/2018

  LA RENDA BÀSICA, UNA MAREA CREIXENT La pressió per fer realitat la renda bàsica comença a fer se realitat als carrers i carreteres d'Espanya. Però, com es pot implementar, i , sobre tot, com es pot finançar un sistema universal en el que cobrarien tant els pobres com els rics? Farem els números, i sentirem veus a favor i en contra.

 • Valor afegit - 08/03/2018
  Veure vídeo

  Valor afegit - 08/03/2018

  Més enllà de les quotes: per què hi ha tan poques dones manant? Al programa especial amb motiu del 8 de març, analitzem el paper de les dones en la direcció de les empreses a Espanya. I també presentem Maria Teresa Saperas, la dona que es va fer emprenedora .... als 78 anys.

 • Valor afegit - 20/02/2018
  Veure vídeo

  Valor afegit - 20/02/2018

  DE QUÈ EM SERVEIX UN COTXE ELÈCTRIC? És cert que no contamina gens? Em quedaré sense bateria cada dos per tres?. Hi haurà una crisi elèctrica el dia que tothom vulgui endollar el cotxe? Set preguntes i set respostes per saber si val la pena comprar-se un cotxe elèctric. TORNA LA BOMBOLLA? El sector immobiliari bull de nou. Tres dels màxims responsables del sector (Inmobiliaria Colonial, Merlin Properties i Neinor Homes ) analitzen si està tornant la bombolla de la construcció.

 • La publicitat i el negoci de les nostres dades
  Veure vídeo

  La publicitat i el negoci de les nostres dades

  Internet, les xarxes i l'ús que es fa de les nostres dades estan revolucionant el món de la publicitat. La televisió encara s'emporta el gruix dels anunciants, però el món digital creix de forma espectacular. Què fa Google amb les nostres dades i com guanya diners amb els anunciants? Ho hem anat a preguntar a la seva directora general a Espanya, Fuencisla Clemares.

 • Valor afegit - 14/11/2017
  Veure vídeo

  Valor afegit - 14/11/2017

  Un terç dels municipis de Catalunya són micropobles. No sumen ni un 1% de la població del país, però han de gestionar la tercera part del territori. I disposar dels mateixos serveis que els altres ajuntaments. Com i qui ho paga? Com es pot evitar el despoblament?

 • Valor afegit - 07/11/2017
  Veure vídeo

  Valor afegit - 07/11/2017

  LA FACTURA DE LA CRISI POLÍTICA Quin impacte pot tenir en l'economia catalana la marxa de les seus socials d'empreses, arran del procés d'independència? Fins a quin punt ha caigut l'activitat econòmica? I el boicot als productes catalans en el mercat espanyol, és real ? Hem viatjat a Extremadura per comprovar-ho.

 • Valor afegit - 20/09/2017
  Veure vídeo

  Valor afegit - 20/09/2017

  QUINES SERAN LES FEINES DEL FUTUR? Parlarem de les feines del futur. Guanyaran pes les professions tècniques i científiques, com en l'Europa més avançada? O seguiran dominant el turisme, el comerç i la construcció? O simplement ens haurem d'acostumar a fer moltes feines diverses al llarg de la vida?

 • Valor afegit - 12/09/2017
  Veure vídeo

  Valor afegit - 12/09/2017

  Què és l'economia quàntica? Les seves tecnologies poden revolucionar sectors com el de les telecomunicacions i el dels ordinadors, fins a límits impensables fa poc. I a Catalunya tenim uns quants dels millors centres de recerca mundials.