TOTS ELS CLIPS

 • Efectes de la corrosió
  Veure vídeo

  Efectes de la corrosió

  Quantes vegades veiem files senceres de fanals als nostre carrers menjades pel rovell? Segurament poca gent sap que canviar un fanal rovellat, per exemple a Barcelona, costa uns mil euros per peça. La corrosió provoca milers de milions de pèrdues en l'economia mundial, i molt sovint és per falta de manteniment i una bona planificació.

 • Lluitadora per la dignitat
  Veure vídeo

  Lluitadora per la dignitat

  Des que fa trenta anys es van tancar els manicomis, Silvestra Moreno ha estat una peça clau en la lluita pels drets dels malalts mentals i les seves famílies.

 • Les altres Fagedes
  Veure vídeo

  Les altres Fagedes

  La de La Fageda és una història exemplar, però a Catalunya hi ha també altres entitats que van néixer i funcionen amb criteris molt semblants als de l'empresa de Cristóbal Colón. Bona part estan també en el sector agroalimentari, amb productes de gran qualitat i molt competitius en el mercat. Hem estat a Vallbona de les Monges, a L'Olivera Cooperativa. Fundada el 1974, fa sobretot vins i olis de gran qualitat, amb treballadors discapacitats.

 • Ajudar i formar gent necessitada
  Veure vídeo

  Ajudar i formar gent necessitada

  Hem estat a Sant Adrià de Besòs, on la Fundació Formació i Treball dona feina a persones amb risc d'exclusió social: des de joves que han passat per la presó a immigrants o parats de llarga durada. Ofereixen servei de restaurant, de càtering, arreglen i venen roba i mobles i, sobretot, formen treballadors per a les empreses en diferents àmbits.

 • La dignitat de tallar i vendre
  Veure vídeo

  La dignitat de tallar i vendre

  Hem estat veient com es talla peix i es forma un bon peixater o peixatera en els cursos que Mercabarna fa per a parats de llarga durada o difícil inserció.

 • De "manicomis" a xarxa exemplar
  Veure vídeo

  De "manicomis" a xarxa exemplar

  Repassem l'evolució del sistema català de salut mental, que en els darrers 30 anys ha passat d'una simple dotzena de centres de reclusió, privats o en mans de les Diputacions (el que popularment s'anomenava "manicomis") a una sofisticada xarxa amb centenars de centres d'assistència, recuperació i inserció.

 • L'FP dual alemanya
  Veure vídeo

  L'FP dual alemanya

  L'FP dual alemanya és un model que molts països intenten reproduir. Per què? Com funciona? Què el fa tan atractiu per als joves? Com s'hi impliquen, les empreses? "Valor afegit" ha viatjat a tres ciutats de la Westfàlia oriental per conèixer de prop el secret de l'èxit de l'FP dual.

 • Fish & Chips
  Veure vídeo

  Fish & Chips

  INMIGRANTS, ELS REFUGIATS ECONÒMICS Després del Sense Ficció sobre els camps de refugiats, al Valor Afegit ens endinsem en els "refugiats econòmics", els immigrants que arriben a casa nostra fugint sovint de la misèria en els seus països. Són una amenaça o una oportunitat per a l'economia? Són gent més emprenedora que els propis autòctons? S'integren en la comunitat que els acull, o van a la seva? Ens hem endinsat en el que està fent la comunitat paquistanesa al barri de Sant Antoni de Barcelona, enmig d'un programa innovador, a escala europea, que els intenta integrar amb les xarxes econòmiques i socials del barri.

 • Comerciants pakistanesos participen en la transformació del barri de Sant Antoni
  Veure vídeo

  Comerciants pakistanesos participen en la transformació del barri de Sant Antoni

  El barri de Sant Antoni acaba d'estrenar el nou mercat, després de nou llarguíssims anys d'obres, que, entre d'altres coses, van enfonsar moltes botigues i, a la vegada, van atraure força nous botiguers i emprenedors ... sobretot de la comunitat paquistanesa.

 • Christiania, una experiència més pròxima del que sembla
  Veure vídeo

  Christiania, una experiència més pròxima del que sembla

  Ens aproximem al barri alternatiu de Christiania, a Copenhaguen. Una experiència que ha inspirat a gent d'arreu d'Europa, com Itziar González, l'arquitecta barcelonina que ara aplica els principis autogestionaris que hi va aprendre quan va fer una estada durant la seva formació acadèmica.

 • Miquel Espinosa, director general d'EADA.
  Veure vídeo

  Miquel Espinosa, director general d'EADA.

  De què serveix un màster? Parlem amb Miquel Espinosa, director general d'EADA.

 • LA RENDA BÀSICA, UNA MAREA CREIXENT
  Veure vídeo

  LA RENDA BÀSICA, UNA MAREA CREIXENT

  La pressió per fer realitat la renda bàsica comença a fer se realitat als carrers i carreteres d'Espanya.

 • LA FACTURA DEL PROCÉS
  Veure vídeo

  LA FACTURA DEL PROCÉS

  Sis mesos després del referèndum de l'1 d'octubre, els efectes de la inestabilitat política sobre l'economia són innegables, tot i que menors del que preveien els més catastrofistes. Analitzem les dades de diversos sectors i comprovem els efectes que té el trasllat de la seu de més de 3 mil empreses fora de Catalunya.

 • OBJECTIU: RESIDU ZERO
  Veure vídeo

  OBJECTIU: RESIDU ZERO

  Podríeu viure sense generar cap residu? No només reciclar, sinó deixar de produir escombraries. Cada cop, més gent que s'hi suma. I les conseqüències són clares: estalvi econòmic a casa i noves iniciatives empresarials.

 • ENTREVISTA A MIQUEL PUIG
  Veure vídeo

  ENTREVISTA A MIQUEL PUIG

  Entrevistem l'economista Miquel Puig per analitzar si la Renda Bàsica Universal pot funcionar algun dia. Però, abans, aclarim les diferències entre la Renda Bàsica i la Renda Garantida de Ciutadania , que s'acaba d'implantar a Catalunya.

Anar al contingut