Dibuixant el paisatge

Un paisatge és pot dibuixar? Dissenyar? Projectar? El reportatge del "Tria33 EXTRA" proposa conèixer a partir de diferents casos la feina dels arquitectes i paisatgistes amb el territori, veient com treballen amb les forces de la naturalesa.

Un parc fet de pedres volcàniques a la Garrotxa, les roques i còdols del Paratge de Tudela del Cap de Creus, una cabana de fusta dalt de l'Alt Pirineu, o un abocador del Garraf convertit en un espai públic. Maneres de construir, i fins i tot de desconstruir, per viure en harmonia amb el nostre medi natural.

Són projectes escampats pel territori català, com la intervenció d'RCR Arquitectes al Parc de la Pedra Tosca, la desconstrucció dels bungalous del Club Med al Paratge de Tudela per part del paisatgista Martí Franch, que va col·laborar amb Ton Ardèvol i va suposar la recuperació d'un paisatge natural, les construccions fetes amb materials locals i aïllants naturals que fa l'arquitecte Josep Bunyesc, com la cabana que s'ha fet a Estanilles dins del projecte LIFE de la Unió Europea, i el projecte de recuperació de la zona l'abocador del Garraf i fer-lo formar part del Parc Natural per part de Batlle i Roig Arquitectes.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3