Pere Miró: "Avui dia, fer uns Jocs Olímpics és un projecte de futur lligat al desenvolupament sostenible del país o la regió"

Els Jocs Olímpics de Tòquio seran els jocs més atípics de la història. En plena cinquena onada mundial, avui Tòquio enceta un nou estat d'alarma i la setmana passada es va decidir que els esdeveniments esportius tindrien lloc sense públic. En paral·lel, Catalunya continua en la carrera per aconseguir els Jocs Olímpics d'Hivern del 2030.
Hem parlat amb Pere Miró, director general adjunt del Comitè Olímpic Internacional, per saber com es presenten aquest jocs olímpics tan particulars, si alguns atletes han renunciat a participar-hi, com ho viuen els atletes, com afecta la circumstància de celebrar els Jocs amb restriccions i sense públic, com s'han preparat els plans de contingència de la Covid, quines opcions té Catalunya de cara als Jocs d'Hivern del 2030 i si veuen la candidatura de Barcelona-Pirineus preparada per acollir uns Jocs Olímpics d'Hivern.
També hem parlat amb Jordi Fàbrega, alcalde de la Seu d'Urgell, i Pau Lozano, d'Endavant Alt Urgell i Stop Jocs Olímpics, per saber què opinen de la candidatura de Barcelona-Pirineus per als Jocs Olímpics d'Hivern.

TEMES:
Jocs OlímpicsEsports
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3