Germán Velásquez: "Amb l'alliberament de les patents, en un any el món podria produir totes les vacunes que es necessiten"

Els Estats Units estan a favor d'aixecar temporalment les patents de les vacunes contra la Covid-19 perquè es pugui immunitzar tota la població mundial, i Europa està disposada a discutir la proposta. Des de Ginebra, hem parlat amb l'exdirector del Programa de Medicaments de l'OMS i actual conseller per Polítiques i Salut del think tank South Center Germán Velásquez.
Li hem preguntat si l'ha sorprès la decisió dels Estats Units, com serà la negociació amb l'Organització Mundial del Comerç, quin marge de maniobra tenen les farmacèutiques en aquests aixecament de patents, què significaria aquest alliberament de patents a efectes pràctics i a quines xifres de producció de vacunes es podria arribar si finalment succeeix.
També ha comentat com es podrien superar els desafiaments de capacitats de fabricació i distribució i si és més significativa la inversió pública o la privada en el desenvolupament de les vacunes anti-Covid.

TEMES:
Coronavirus Covid-19Vacunes
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3