Els molins de la discòrdia

Els molins de la discòrdia

Els primers compassos del desplegament del decret de renovables de la Generalitat per complir amb l'objectiu marcat per Europa, 50% de renovables el 2030 i 100% el 2050, està crispant el territori. Damunt la taula del govern hi ha 281 projectes de fotovoltaics i 127 d'eòlics. Encara que no tots tiraran endavant, la concentració de projectes de nous parc eòlics a comarques que, a dia d'avui, tenen nombrosos aerogeneradors, s'han disparat les alarmes.
Pere Renom ens ha situat sobre el terreny i ens ha explicat quina és la situació al territori i ens ha explicat el perquè de la concentració dels parcs.
També hem parlat amb Carles Riba, professor emèrit de la UPC i president de l'associació CMES, el col·lectiu per a un Nou Model Energètic i Social Sostenible, per saber si poden fer la transició a les renovables sense prendre mal, si cal fer pedagogia sobre les energia renovables, quina energia s'adapta més al nostre territori i si caldria un Pla Territorial de Catalunya que distribuís la implantació de les renovables segons necessitats i amb consens.
Finalment, hem sentit dos casos reals: la Terra Alta, on fa temps que la ciutadania s'oposa i es queixa a la creació de més parcs eòlics, i Roses, on es volen posar aerogeneradors al mar.

TEMES:
Energia
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3