Gestar i parir nou nens: com és possible?

Aquesta setmana ens ha sorprès molt la notícia que arribava des d'una clínica marroquina, on una mare ha parit 9 fills. De fet, només en tenien identificats 7 a través de les ecografies, i la sorpresa durant el naixement, va ser que hi havia 2 criatures més. La mare té 25 anys, és de Mali, i li van controlar l'embaràs en un hospital marroquí per l'excepcionalitat que comportava, ja que era un embaràs d'alt risc.
Hem parlat amb la directora del servei de ginecologia i obstetrícia de l'Hospital de Sant Pau, la doctora Elisa Llurba, per saber l'excepcionallitat que té aquest cas, durant quants dies o setmanes pot perillar la vida dels nadons, si la mare pot haver rebut algun tipus de tractament hormonal que hagi propiciat una ovulació superior a la natural i com és que no es van veure dos dels nadons a les ecografies.
També li hem preguntat quins precedents hi ha d'embarassos múltiples, quants òvuls poden quedar fecundats i prosperar durant un embaràs, quin risc comporta per a les mares aquests casos i si els tractaments de fecundació regulen un màxim d'òvuls fecundats.

TEMES:
Salut
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3