Turisme de safari: Pagar per matar

Treball d'investigació dirigit per la periodista francesa Olivia Mokiejewski sobre la indústria del turisme de safari.

Disponible a la carta fins al 23 d'agost.

 

Una producció de Magneto Presse amb la col·laboració de Canal + i Planete+ Crime Investigation.

 

Quan el rei Joan Carles I va pagar un preu estimat en uns 60.000 dòlars per matar un elefant a Botswana, va causar un gran escàndol polític i social. El tiroteig del lleó Cecil va provocar titulars a tot el món. Però, tot i la indignació mundial, centenars de persones arriben cada any a Sud-àfrica per matar animals salvatges. "Turisme de safari: Pagar per matar" ("Safari tourism: paying to kill") investiga la indústria del turisme de safari.

Per 15.000 euros es pot disparar a un lleó. El preu per matar un rinoceront és de 80.000 euros. A vegades fins i tot es pot triar la mida i el color de l'animal. En aquest país, on el 80% de la fauna viu en territoris que són propietat privada, els animals pertanyen als agricultors que els crien especialment per a la caça. És el cas de Jeff Rand, el guia de caça de Joan Carles I, que afirma: "El que va fer va ser totalment legal. Va ser una gran cacera".

I per aquells que no volen viatjar a Àfrica per matar una zebra, ara els animals són enviats a Texas perquè puguin ser tirotejats allà.

 

Dirigit per Olivia Mokiejewski.
Informació d'interèsDisponible fins al 31/01/2019 a les 23.59
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3