El lladre de 750 milions de dòlars

"El lladre de 750 milions de dòlars", dirigit per Marc H. Simon, explica la història d'un dels criminals financers més grans de l'última dècada, un home d'èxit engolit per la cobdícia.

"Quanta gent pot assegurar que no faria mai el que vaig fer jo, si tingués l'oportunitat de fer-ho i pensés que no l'han d'enxampar?" (Marc Dreier)

Marc Dreier està passant el "purgatori" de l'arrest domiciliari en un apartament de l'Upper Est Side novaiorquès, on ha estat confinat per un tribunal a l'espera de la sentència definitiva. Uns quants dies abans que Bernard Madoff acaparés titulars com el més gran estafador piramidal de la història dels EUA, Marc Dreier, un prominent advocat de Manhattan, va ser detingut per haver orquestrat un esquema de frau massiu que va implicar centenars de milions de dòlars provinents de fons de cobertura, els coneguts com "hedge funds".

El documental entreteixeix la lluita interior de Dreier per preparar-se per a la possibilitat de cadena perpètua, i ho fa amb continus flashbacks que expliquen el seu camí audaç cap a la destrucció. Destruït per la seva pròpia arrogància, Dreier intenta justificar el seu tràgic desenllaç. El documental deixa al descobert una ment mestra de l'engany criminal a escala financera. "El lladre de 750 milions de dòlars" és una tragèdia moderna d'ambició fins a les últimes conseqüències. És el relat convincent d'una persona audaç que viu un fulminant descens cap a la delinqüència de coll blanc i la destrucció.

Informació d'interèsDisponible fins al 14/04/2016 a les 23.59
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3