Televisió

Sense ficció

Grizzly man: l'home dels óssos

Contingut per majors de 13 anys

Un dels documentals mes aclamats de tots els temps. Una pel·lícula de Werner Herzog. Premiat al Sundance, i per la crítica de New York, Chicago, Los Angeles, San Francisco, Toronto.

La natura també te límits. Aquesta es la història d'un home que durant 13 anys els va travessar, fins que va ser devorat. La vida de Timothy Treadwell, "l'home que xiuxiuejava als óssos", va ser una barreja d'activisme ecologista apassionat, mitges veritats idealistes i mentides. Tot plegat es va començar a descobrir després de la seva tràgica mort, l'octubre del 2003. Poca gent sabia que la major part del que explicava Treadwell sobre la seva vida era inventat.
Treadwell, l'autoproclamat home dels óssos d'Alaska, volia ser famós, però va viure pobre i sense fama durant bona part dels seus 46 anys de vida. Segons ell, les drogues, l'alcohol i les baralles van ser el seu pa de cada dia fins a finals dels anys 80. Llavors va descobrir els óssos del parc nacional de Katmai, a Alaska, i es va fixar com a objectiu salvar-los d'uns caçadors furtius que sembla que no existien.

Els seus esforços van despertar l'interès dels mitjans de comunicació nord-americans. En una aparició en un programa de gran audiència dels Estats Units, va declarar que els óssos bruns, que de vegades són ferotges, eren uns animals que només es volien divertir. Però la diversió va tenir un final macabre: el 6 d'octubre del 2003, Treadwell i la seva parella van aparèixer morts després de l'atac d'un ós bru de gairebé 500 quilos.
El fet va quedar gravat en una cinta d'àudio i va provocar molta polèmica. Allò va ser el final de la vida de pel·lícula de Treadwell, però va obrir un nou capítol en la història de l'home que xiuxiuejava als óssos.

Un documental de Werner Herzog, Lions Gate Films i Discovery Docs.

Anar al contingut