Toni Batllori, ninotaire: "L'humor ha de servir per portar la contrària"

El dibuixant Toni Batllori, ninotaire de "La Vanguardia" des del 1994, acaba de publicar el llibre "Dibuixa'm una patata", on intenta recuperar la innocència del dibuix infantil i ofereix una mirada força diferent de la que ens té acostumats des de les pàgines del diari, on trobem les seves vinyetes sobre l'actualitat política.

La raó del títol? "Un cercle patatero, sense pretensions, és el primer que tots dibuixem. Dibuixar és suggerir, si ho pots fer en tres ratlles millor, fas el mínim perquè la gent hi posi el que falta", explica.

Per a Batllori, el treball en premsa, al que va arribar per "raons de subsistència", li permet aportar alguns elements a l'actualitat política que no sempre es fàcil incloure en el text. "M'empipen els dibuixos que no afegeixen res. L'humor ha de servir per portar la contrària".

Una veu, a la contra, que crea a partir de les dades que li ofereixen els seus companys de redacció, i que no sempre agrada a tothom, però que, assegura, que continua exercint amb llibertat malgrat que "l'autocensura existeix, has de saber on ets".

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3