Joan Llinares: "El que passava al Palau ho sabia molta gent, molts organismes havien d'haver investigat on anaven els diners"

Coincidint amb el tram final del cas Palau, Lídia Heredia ha entrevistat aquest matí Joan Llinares, exdirector de l'entitat, actual reponsable de l'oficina de Transparència de l'Ajuntament de Barcelona -que es presenta com a acusació en el judici- i recentment nomenat impulsor de l'Agència Antifrau de les Corts Valencianes.

Llinares ha parlat àmpliament dels casos de corrupció que la política valenciana ha protagonitzat els últims anys i ha assegurat que el nou òrgan que posa en marxa el seu hemicicle servirà "com a eina perquè les complicitats ho tinguin més difícil". També ha recordat que, malgrat els escàndols, "el País Valencià va ser un dels primers llocs on es van començar a destapar casos de corrupció".

L'exdirector del Palau de la Música s'ha pronunciat també en relació amb aquest cas -avui es presenten les conclusions de les acusacions particulars- i ha valorat que el que va passar al Palau "és el retrat d'una manera de fer al voltant del món dels diners i la política". "Ho sabia molt gent, hi ha molts organismes que havien d'haver investigat on anaven els diners".

Sobre una possible acusació a CDC per finançament il·legal -apunta el pacte del Majestic com l'inici de la corrupció- i sobre la indemnització que això comportaria, ha dit que aquests diners "són el resultat d'un delicte de tràfic d'influències i van a la tresoreria de l'Estat. Difícilment l'entitat recuperarà els diners".

Abans d'emprendre viatge cap a València pel seu nou càrrec, Joan Llinares, que deixa l'Ajuntament de Barcelona, tanca l'etapa a Transparència amb una valoració positiva, "amb una oficina que està consolidada".

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3