TOTS ELS PROGRAMES

 • Capítol 13 - Andròmines
  Veure vídeo

  Capítol 13 - Andròmines

  El plató magatzem d'"El retrovisor" està ple d'objectes que han ocupat un lloc especial en la memòria i espontaneïtat dels entrevistats. Les anècdotes d'aquests objectes del passat es barregen amb altres andròmines en forma d'arxiu...

 • Capítol 12 - On anem?
  Veure vídeo

  Capítol 12 - On anem?

  Com i amb què ens divertíem quan no hi havia internet, turisme a baix cost o viatges de l'Imserso per a la gent gran? Quan les vacances significaven omplir el cotxe amb maletes i nens per anar "al poble"...

 • Capítol 11 - Paisatges
  Veure vídeo

  Capítol 11 - Paisatges

  Als anys 80 es trigaven tres hores a fer el trajecte entre la comarca de la Cerdanya i Barcelona. Pixapins, costa, urbanització, carreteres... parlem de la transformació del territori.

 • Capítol 10 - Què fem per dinar?
  Veure vídeo

  Capítol 10 - Què fem per dinar?

  Un dia van aparèixer al supermercat els brous de bric i vam descobrir que amb una trucada telefònica n'hi havia prou per demanar una pizza a domicili.

 • Capítol 9 - Per la causa
  Veure vídeo

  Capítol 9 - Per la causa

  El megàfon, la cassolada, les pintades, les pancartes, els lemes...Del moviment veïnal a la lluita laboral passant pels moviments antiglobalizació. Per què ens hem mobilitzat al llarg dels últims trenta anys? Ha servit d'alguna cosa??

 • Capítol 8 - Compres
  Veure vídeo

  Capítol 8 - Compres

  Quines eren les marques de moda als any 80 i als 90? Com es recorda l'arribada dels centres comercials o les primeres botigues "Tot a cent"? Parlem de consum en una època en que no feia cap vergonya comprar calces i xandalls als mercats ambulants. Una reflexió sobre per què s'ha multiplicat la roba als nostres armaris i com el consum es va convertint en un element d'oci.

 • Capítol 7 - Ciutat
  Veure vídeo

  Capítol 7 - Ciutat

  Abans que Barcelona es convertís en un reclam turístic, per la Rambla només hi passejaven els autòctons els dies de festa. També hi havia carrers on els taxistes no entraven. Com han canviat el paisatge humà, les olors o els sons de la ciutat

 • Capítol 6 - De 9 a 5
  Veure vídeo

  Capítol 6 - De 9 a 5

  La màquina d'escriure, el fax, el primers mòbils i els "yuppies" ara ja formen part del passat. El canvi tecnològic i les crisis financeres ho han canviat tot de manera definitiva

 • Capítol 5 - Pòsters a l'habitació
  Veure vídeo

  Capítol 5 - Pòsters a l'habitació

  Si eres jove entre els 80 i els 90.... Com va ser la teva adolescència? Com et relacionaves amb els pares? Quina música escoltaves? I, el despertar del sexe? I, les drogues?

 • Capítol 4 - Com esteu?
  Veure vídeo

  Capítol 4 - Com esteu?

  Aquells que tenen més de 40 anys són capaços de recordar el dia que va arribar el telèfon fix a casa o com ens cartejàvem amb amics o desconeguts a través dels anuncis de les revistes juvenils de l'època.

 • Capítol 3 - Adéu mitxelins
  Veure vídeo

  Capítol 3 - Adéu mitxelins

  És l'època de l'aeròbic, les dietes pintoresques i tota mena de pràctiques esportives que es renoven sovint. La cirurgia estètica es va popularitzar i vam declarar la guerra als quilos de més. I ho fem tots, homes i dones.

 • Capítol 2 - Es busca
  Veure vídeo

  Capítol 2 - Es busca

  Buscar feina als anys 80 consistia a repassar els classificats del diari o visitar porta a porta polígons industrials i oficines. Com era trobar feina quan els currículums s'enviaven per correu postal?

 • Capítol 1 - De petits
  Veure vídeo

  Capítol 1 - De petits

  Com va ser la infantesa dels que van créixer amb l'EGB, sense pantalles de videojocs ni ordinadors personals? Com i a què jugàvem, com era l'escola, com ens van educar els pares i quines responsabilitats teníem els nens de fa 20 o 30 anys.