TOTS ELS PROGRAMES

 • El Foraster des del sofà
  Veure vídeo

  El Foraster des del sofà

  El foraster" proposa un experiment inèdit: observar com els protagonistes del programa miren el capítol del seu poble des del sofà de casa seva el dia de l'emissió. Seran onze famílies de tres pobles diferents d'aquesta temporada: Salàs de Pallars, Sant Bartomeu del Grau i Portbou. És a dir, els que han estat protagonistes d'"El foraster" ho tornaran a ser. Primer van ser entrevistats, després van assistir al monòleg al teatre del poble i ara es podrà observar com miren el resultat final del seu capítol just en el moment en què s'emet. Una càmera fixa a cada casa durant tota l'emissió ha captat les reaccions de les onze famílies. Així se sabrà què diuen quan es veuen a la televisió i també com reaccionen quan els qui apareixen són els veïns del poble, se sabrà què els fa més gràcia i què els emociona. I també es podrà saber què fan durant el programa, què mengen, de què parlen, com seuen o a qui truquen. Fins i tot es podrà veure què fan durant la publicitat. "El foraster" opta per un experiment original i inèdit per comprovar no només com els protagonistes miren el seu propi capítol, sinó també, com els catalans miren la televisió quan són a casa seva.

 • Sant Feliu Sasserra
  Veure vídeo

  Sant Feliu Sasserra

 • Llavorsí
  Veure vídeo

  Llavorsí

  Aquesta setmana el Foraster puja a Llavorsí (380 habitants) a l'Alt Pirineu, on hi ha als llacs i les muntanyes més altes del país. I en mig de tants cims, farà el monòleg, precisament, a dins d'una muntanya, amb 300 metres de roca per sobre. Serà una experiència única, no només per al Foraster, sinó també per a la majoria de veïns de Llavorsí que, per primer cop, entraran dins de la caverna on hi ha la central hidroelèctrica del poble. Aquesta no serà l'única experiència singular: aquí el Foraster acompanyarà la brigada de l'ós a buscar ossos, xollarà una ovella i domarà cavalls salvatges. I de tant anar amunt i avall, el Foraster haurà de ser rescatat pels bombers de Llavorsí. Sort que els nens del poble li van fer una classe de pallarès bàsic per moure's per la zona.

 • Algerri
  Veure vídeo

  Algerri

 • Barberà de la Conca
  Veure vídeo

  Barberà de la Conca

  "El foraster" arriba a Barberà de la Conca (509 habitants), conegut pel seu castell, pel seu vi i darrerament conegut, sobretot, per una esquerda que travessa tot el poble.

 • Queralbs
  Veure vídeo

  Queralbs

  "El foraster" visita el paradís dels excursionistes: Queralbs (180 habitants). Situat a 1.200 metres d'altura, és la porta d'entrada a la vall de Núria. El Puigmal, el Noufonts, el Noucreus... un poble envoltat de cims mítics.

 • Portbou
  Veure vídeo

  Portbou

  Aquesta setmana el foraster visita Portbou (930 habitants, Alt Empordà), un poble que té una estació o una estació que té un poble. El Foraster descobrirà què Portbou és un poble de pel·lícula. Tot i que els cinemes de tota la vida han tancat, els veïns viuen com si estiguessin en un plató. Per exemple, el Gael i el Dani, que amb només 10 anys, ja han fet 4 pel·lícules. I no només això, al port de Portbou tenen varada la barca de l'actor de westerns més famós de la història. Fins i tot les sortides de sol són de pel·lícula. Portbou ja no té la vitalitat d'abans però encara està ple d'històries: històries de frontera, d'amor, de guerra, d'exili i, també, històries de boxejadors.

 • La Vilella Baixa
  Veure vídeo

  La Vilella Baixa

  La Vilella Baixa és una població del Priorat que té 211 habitants. "El foraster" hi arriba en dies de màxima activitat, en plena verema, i van tan de bòlit que fins i tot al bar del poble t'has de fer tu mateix el cafè.

 • Espinelves
  Veure vídeo

  Espinelves

  Aquesta setmana, el foraster visita Espinelves (202 habitants), a Osona, el poble que cada any dóna el tret de sortida a les festes de Nadal, amb la Fira de l'Avet. Com diuen aquí, el Nadal comença a Espinelves. Més de setanta mil persones recorreran els tres carrers engalanats del poble a la recerca del seu avet, però abans que arribi tota la gentada, el Foraster compartirà amb els veïns d'Espinelves els dies previs a la setmana més important de l'any. Descobrirà que els avets van bé per als refredats i, fins i tot, aprendrà a arrencar-los amb les mans, però sobretot coneixerà una persona única, segurament el capellà més singular de Catalunya: un mossèn que fa misses cronometrades i que s'escalfa amb fustes que no provenen precisament del bosc. Un capellà únic per a una fira única.

 • La Pera
  Veure vídeo

  La Pera

  La Pera "El foraster" arriba aquesta setmana a La Pera (453 habitants), al Baix Empordà, coneguda pel castell de Púbol, on van viure la Gal·la i Salvador Dalí. Una terra surrealista, plena de turistes i d'històries surrealistes: gossos guardians que no vigilen, mòmies imprevistes, arbres enamorats i veïns que semblen sortits d'un quadre, i, a més a més, descobrirà que el cel no és el paradís, sinó un videoclub. I com a bon foraster, farà una visita guiada al castell de Púbol, amb un guia de luxe: el majordom de Salvador Dalí. La Pera, un poble on res no és el que sembla i on les noies ho guanyen tot.

 • Sant Bartomeu del Grau
  Veure vídeo

  Sant Bartomeu del Grau

  "El foraster" visita Sant Bartomeu del Grau (888 habitants), comarca d'Osona, a l'est del Lluçanès. A Sant Bartomeu del Grau, el foraster aprendrà que les vaques poden viure a pensió completa en un hotel i que una picada d'abella et pot fer veure visions. Res d'estrany, en un poble on hi ha un toro enamorat de la seva mestressa, un lleó enamorat d'una tigressa, i un burro, de la seva mare. Coneixerà dues generacions de pastores que canten mentre pasturen i pujarà a un Ferrari de pobres. Tot això, mentre intenta descobrir un secret molt ben amagat entre els veïns: qui és el guanyador d'un concurs... diferent.

 • Salàs de Pallars
  Veure vídeo

  Salàs de Pallars

  El Foraster visita Salàs de Pallars (378 habitants), al Pallars Jussà, on viurà una de les arribades més mogudes de totes les que ha viscut fins ara. Enxamparà el poble en plena celebració de la fira de bestiar de peu rodó, tot un esdeveniment. Però, menys bestiar, hi veurà de tot. Durant segles aquesta fira ha estat la més important de la península i ara ho commemoren. I, per fer-ho, no es queden curts, el plat fort: "striptease al Salón", amb vedets incloses. Però la cosa no acaba aquí. A Salàs saldarà deutes pendents amb una persona que va conèixer a la Vall Fosca, s'acostarà a un dels llacs més profunds de Catalunya, on alguns creuen que hi viuen cocodrils, i descobrirà que en aquest poble l'aigua pot fer miracles. I aprendrà també que les parts íntimes dels homes, a Salàs, tenen un nom molt particular. Tot per arribar a una conclusió: la vida és molt llarga i molt curta, tot depèn de com es miri.

 • Sant Llorenç de Morunys
  Veure vídeo

  Sant Llorenç de Morunys

  Comença la tercera temporada d'"El Foraster" amb la visita a Sant Llorenç de Morunys (970 habitants), el poble més petit del Solsonès, però també el més poblat, un poble conegut com la capital de la Vall de Lord. En terra de bolets, el Foraster sortirà, evidentment, a buscar-ne, i en trobarà de tota mena, fins i tot un de gegant. A Sant Llorenç, el Foraster coneixerà el primer avi centenari del programa pocs dies abans que compleixi els cent anys, i descobrirà la versió catalana d'en "Jack l'esbudellador", un home que està fabricant una bomba, una bomba de veritat. I amb la intenció de fer-la servir. A més, els nens del poble el duran fins a un lloc màgic, el seu racó preferit del pantà de la Llosa del Cavall, i visitarà el Santuari de la Mare de Déu de Lord, on viurà un moment místic al costat d'una àvia de Barcelona que hi ve a fer una ofrena molt especial.

 • Manual del bon foraster
  Veure vídeo

  Manual del bon foraster

  El Foraster presenta un manual, "El Manual del Bon Foraster", un recull d'idees i suggeriments per a tots aquells que vulguin deixar-se seduir per l'aventura de descobrir els pobles de menys de mil habitants. Un programa pràctic per fer quilòmetres i anar de poble en poble. Un manual amb tot el que ha après durant un any i mig. En divuit mesos el Foraster ha recorregut 20 pobles, ha entrevistat més de 700 persones, ha fet més de 15.000 quilòmetres, i si en pot extreure una conclusió és que quan marxes d'un poble ja no ets la mateixa persona que quan hi has arribat per primer cop. No importa en quina època de l'any el visitis; sempre hi passen coses. No importa amb qui parlis; sempre et sorprendran. En tot aquest temps, hem parlat de la vida, de la mort i de l'amor. I fins i tot, de com aconseguir que una vaca et faci cas. També hem compartit taula, hem cantat, hem collit fruita i hem pescat. El bon foraster ha de tenir paciència i ha de saber que la neu de Salardú i la pluja de Peramola no són un inconvenient, són un repte, que a un poble et poden rebre amb els braços oberts i també amb bromes, com a Prades, o fins i tot que no et rebi ningú, com a Arsèguel, el poble més petit que hem visitat fins ara. El bon foraster ha d'estar disposat a tot i ha de saber parar l'orella, perquè a tot arreu hi ha una gran història.

 • El Foraster a TV3
  Veure vídeo

  El Foraster a TV3

  Quim Masferrer aparcarà la "pick-up" taronja als estudis de Sant Joan Despí per visitar els programes de la nova temporada de TV3. "El foraster" va sempre de poble en poble i de casa en casa, però, en aquest cas, anirà de programa en programa, perquè en el fons cada programa és com una casa, com una família. Durant 48 hores, MasFerrer es passejarà per la graella de TV3 a la recerca de la cara més desconeguda dels presentadors més coneguts, i s'acostarà tant als programes que continuen a TV3 una temporada més ("Divendres", "Els matins", "Oh Happy Day"...) com a les grans novetats per a aquesta tardor ("300", "El crac"...). "El foraster" es colarà als informatius minuts abans que comenci l'emissió del "TN" i també als platós on es roda "La Riera", "Polònia" o la nova sèrie que està preparant Joel Joan, "El crac".