Avenços en malalties del cor impulsats per La Marató 2014

Amb els 11.403.593 euros recaptats a La Marató 2014 es va impulsar una intensa investigació d'excel·lència, els resultats de la qual impactaran positivament en l'esperança i la qualitat de vida dels pacients. Un total de 70 equips d'investigació líders en la recerca del cor han desenvolupat 43 treballs enfocats a la prevenció, el diagnòstic, el tractament i el pronòstic de les malalties que l'afecten. Aquí en presentem els resultats.

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3
SIMPOSI DE LA MARATÓ 2014: MALALTIES DEL COR

Recerca de La Marató 2014: s'identifica la variant genètica implicada en la miocardiopatia arritmogènica

La miocardiopatia arritmogènica és una malaltia hereditària que causa la mort sobtada en joves i atletes. En moltes ocasions, aquest és el primer símptoma que manifesta la patologia. La identificació de la seva variant genètica, a més d'ajudar en el diagnòstic clínic d'un pacient, també permetrà el diagnòstic precoç en tots aquells familiars portadors del gen, que tindran un major risc de tenir la malaltia i que, d'aquesta manera, podran seguir en revisions periòdiques. El projecte ha estat liderat pel doctor Ramon Brugada Terradellas, del Centre de Genètica Cardiovascular - Institut d'Investigació Biomèdica de Girona, i és un dels 43 avenços en malalties del cor impulsats amb fons de La Marató del 2014.

VÍDEOS DE LA COL·LECCIÓ

Anar al contingut