Youtubers: els nous ídols

Quina és la clau de l'èxit d'aquests nois i noies que, fent vídeos sense mitjans i des de casa seva, s'han convertit en estrelles? Tenen a YouTube audiències que les televisions no s'atreveixen a somiar. Són autèntics ídols entre els nens, adolescents i joves. Els persegueixen els fans. Omplen estadis. Esgoten llibres. Els busquen els anunciants.

Auronplay 5.700.000 subscriptors
Celopan 2.050.000 subscriptors
Dulceida1.260.000 subscriptors
Mikeltube 365.000 subscriptors
Jordi Wild (El rincón de Giorgio) 6.600.000 subscriptors
Wismichu 5.780.000 subscriptors

Són els youtubers que participen en aquest "30 minuts". Al juny, Youtube es va tornar a omplir d'imatges de les onades de fans que rebien ElRubius i altres youtubers molt populars a l'aeroport de Mèxic. El cap de setmana del 8 i 9 de juliol els seguidors de Dulceida ompliran la Fira de Barcelona durant el seu festival de moda. Els actes amb youtubers com a protagonistes se succeeixen i arrosseguen sempre multituds.

Quina és la clau de l'èxit d'aquests nois i noies que, fent vídeos sense mitjans i des de casa seva, s'han convertit en estrelles?

YouTube és "la tele" dels joves. I el fenomen suposa una esquerda generacional i comunicativa, una nova manera d'entretenir-se que molts adults ignoren o no entenen.

Un reportatge de: Esther Llauradó i Víctor Díaz

Producció: Sandra Rierola

Imatge: Carles de la Encarnación

Muntatge: Moisès Casanovas

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3