Sentenciats

Sentenciats

Reportatge especial de "30 minuts" sobre les reaccions a la sentència del procés.

A les 9:22 del matí del dilluns 14 d'octubre la cap de premsa del Tribunal Suprem entrega en mà la sentència als periodistes. A partir d'aquest moment es multipliquen les reaccions a Catalunya; també des del govern espanyol. Aquí comença el 30 Minuts del diumenge. "Sentenciats" ha situat quatre equips del programa als punts clau, per saber com reaccionen, què senten i pensen els protagonistes: des de les institucions, els partits, advocats, familiars, ciutadans i processats. La càmera els segueix en exclusiva als despatxos, a les manifestacions, als desplaçaments en cotxe, a les reunions per copsar com viuen aquestes jornades històriques.

Al carrer es precipiten les mobilitzacions. Un equip del programa se situa a dins l'aeroport del Prat i capta els moments de màxima tensió. Milers de ciutadans bloquegen els accessos a dins i a fora de l'aeroport. La convocatòria de la plataforma Tsunami Democràtic capitalitza la mobilització més multitudinària de la jornada.

El 30 Minuts "Sentenciats" és el retrat viu d'un moment històric. Les protestes s'accentuen, els disturbis i enfrontaments amb la policia s'endureixen cada dia, i molts carrers es tallen amb contenidors cremats. Paral·lelament, cinc marxes es dirigeixen pacíficament en direcció a Barcelona, el mateix dia de la vaga general. Quim Torra compareix davant del Parlament. Els dies s'allarguen plens de reaccions i protestes, i el 30 Minuts capta les jornades situant les càmeres als punts estratègics.

 

Subtítols en: català i castellano
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3