Parlem?

Per primer cop en més de 100 anys de catalanisme polític, l'independentisme s'ha convertit en la força hegemònica a Catalunya. Les candidatures de Junts pel Sí i de la CUP han aconseguit la majoria absoluta al Parlament.

Per primer cop en més de 100 anys de catalanisme polític, l'independentisme s'ha convertit en la força hegemònica a Catalunya. Les candidatures de Junts pel Sí i de la CUP han aconseguit la majoria absoluta al Parlament. A partir d'ara, segons les forces guanyadores, comença la desconnexió amb l'estat espanyol. Però que opinen a Madrid?
 
Per què s'ha produït aquest resultat? Què hauria de fer l'Estat a partir d'aquest moment?
"30 minuts" ha entrevistat el portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Rafael Hernando, i els representants i líders dels partits amb possibilitats de governar Espanya a partir de les eleccions generals del novembre: Antonio Hernando, portaveu del PSOE al Congrés; Íñigo Errejón, de Podem, i Albert Rivera, de Ciutadans.
 
El programa també recull l'opinió dels principals experts espanyols en la qüestió catalana. Constitucionalistes, politòlegs i analistes electorals analitzaran la posició del govern i de l'estat espanyol a partir dels resultats del 27S.
 
Es permetrà la secessió? Es reformarà la Constitució? S'autoritzarà un referèndum? Es proposarà algun tipus de federalisme? O,  per contra, s'aplicarà la llei sense cap diàleg i es produirà un xoc de trens?
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3