2324 - 28/05/2015 Artur Mas reobre la porta de l'acord amb l'Estat

Avui obrim el programa amb les declaracions del president Artur Mas al Cercle d'Economia en què ha dit que la porta del diàleg de la Generalitat segueix oberta. "Sóc molt escèptic, però no sóc intransigent", ha dit, i ha continuat: "si sempre et tanquen la porta, has de prendre descisions". Els convidats d'avui entenen que Mas fa la oferta conscient que Rajoy no mourà fitxa. Condeminas puntualitza que després dels comicis municipals sembla que Mas estigui enfadat. Martí Farrero i Antonio Baños ho atribueixen a la pèrdua de l'alcaldia de Barcelona, un impacte emocional i econòmic molt rellevant.
Seguim amb les vicissituds per a la configuració de l'Ajuntament de Barcelona. Avui, per uns moments, semblava que Xavier Trias pretenia recuperar l'alcaldia, tot i haver obtingut un regidor menys que la llista més votada de Barcelona en Comú. Donem veu a diversos regidors electes cap de llista. Els tertulians creuen que Colau haurà de pactar amb els socialistes, que han estat conduint Barcelona en els últims 30 anys.
La segona part del programa analitzem les possibles aliances a les illes Balears per formar un govern alternatiu al del Partit Popular. I finalment, entrevistem el portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), que avui ha presentat 140 mil signatures d'una Iniciativa Legislativa Popular per aturar els desnonaments de persones que han perdut la feina i no poden pagar un habitatge.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3