2324 - 18/03/2015

Cop d'efecte d'un grup d'islamistes radicals al costat del Parlament tunisià.
Els convidats d'avui afirmen que Tunísia és un país molt complex on tenen poc a veure l'interior rural amb la costa urbana. On l'islamisme ha abandonat la rigidesa dogmàtica i ha optat pel consens entre les diverses sensibilitats.
Aquesta acció vol posar pressió al govern i la societat de Tunísia, però no sembla que, ara com ara, posi en joc la democràcia al país.
Passem un fragment de l'entrevista de Mònica Terribas a Marc Marginedas, periodista segrestat per milícies islamistes a Síria.
La seguretat, diuen els convidats, no és repressió. Cal veure la frustració socioeconòmica de la tercera generació d'emigrants a Europa i dotar de mitjans les polítiques d'integració.
La violència politica genera radicalització i més violència. Estat Islàmic neix a la invasió de l'Iraq per la coalició occidental.
Un reportatge ens explica com atrau Estat Islàmic musulmans d'arreu del món: una narrativa èpica elaborada per professionals de primer nivell i difosa per xarxes socials de manera eficient.
Entrevistem Martí Sarrate, president d'una associació d'agències de viatges: sens dubte, això frenarà el turisme cap aquell destí.
Últims 20 minuts: sessió de control al govern al Parlament.
Video de Josep Noguer sobre el nou edifici del BCE inaugurat avui, amb aldarulls al carrer.
Fiances milionàries per als principals acusats del "cas Pretòria", un entramat de corrupció urbanística entre empresaris i càrrecs de l'administració local.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3